6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăRobert Negoiţă:"Dacă n-o revocă pe Kovesi, degeaba suspendăm președintele"

Robert Negoiţă:”Dacă n-o revocă pe Kovesi, degeaba suspendăm președintele”

Consider că e o idee greşită să îl suspendăm pe preşedinte pentru chestiunea asta. Pe reglementarea actuală, indiferent pe cine am pune acolo, riscul de abuz este foarte mare, tentaţia de abuz este foarte mare. Reglementările trebuie făcute în Parlament, unde avem majoritate. Faptul că nu se întâmplă treaba asta e o chestiune care nu mă mulţumeşte foarte mult.(…)Eu militez foarte mult pe o Românie şi pentru a normaliza România. Atunci când argumentele sunt într-o direcţie şi instituţiile sunt de asemenea într-o direcţie eu cred că toată lumea se va conforma până la urmă”, a susţinut Negoiţă înainte de începerea şedinţei CEx PSD, potrivit Mediafax.

Deputatul PSD Ioan Dîrzu susține că va fi primul care va strânge semnături pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis, în cazul în care nu va respecta decizia Curții Constituționale, precizând că nu are altă variantă decât aceea de a o revoca din funcție pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Curtea Constituțională a României a stabilit, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul șefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi.

Curtea Constituțională a arătat, în comunicatul oficial privind decizia de existență a conflictului instituțional între președinte și ministrul Justiției, că șeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruța Kovesi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă