14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăRoman (PNL): Atacăm la CCR modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor

Roman (PNL): Atacăm la CCR modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor

“Într-un exerciţiu de populism deşănţat, PSD a promovat două proiecte de lege referitoare la amânarea plăţii ratelor bancare şi suspendarea plăţii la utilităţi, scrise parcă de Viorica Dăncilă şi Dănuţ Andruşcă.

Braţ la braţ cu Marcel Ciolacu au votat şi cei care vorbesc în spaţiul public de valori democratice, dovadă că populismul şi iresponsabilitatea nu au culoare politică. (…) Urmare a mascaradei din Parlament, pusă în scenă de domnii Ciolacu, Ponta şi oastea de strânsură, am luat decizia de a ataca la CCR nu doar modificarea regulamentului, care restrânge drepturile constituţionale ale deputatului, dar şi legile noii alianţe politice PSD-Pro România, plus sateliţii populişti.

Asigurăm cetăţenii României şi mediul financiar că aceste legi toxice nu vor intra în vigoare, fiind supuse controlului de constituţionalitate”, a transmis Roman, informează Agerpres.

Potrivit acestuia, peste 95% dintre măsuri au fost luate deja de Executiv, iar “majoritatea toxică a PSD şi sateliţii lor intră pe logica dublei reglementări, pentru a bloca Guvernul să lucreze în plină epidemie de coronavirus”.

“Se încalcă flagrant Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, ce obligă iniţiatorii să precizeze impactul bugetar şi sursa de finanţare. Propunerile domnilor Ciolacu, Ponta şi ale aliaţilor de strânsură, întorc România în vremurile epocii de aur a tovarăşului Nicolae Ceauşescu, cu efecte devastatoare pentru economia naţională şi cetăţenii români.

Populismul şi iresponsabilitatea acestor politicieni declanşează o nouă criză, cea economică, care va genera aruncarea economiei în prăpastie şi va genera pierderea a sute de mii de locuri de muncă.

Propunerile domnilor Ciolacu, Ponta şi ale celor care spun ca militează pentru un stat de drept doar la televizor sunt similare celor dictatoriale din Ungaria, singura ţară din UE care a profitat de starea de urgentă pentru a îngropa democraţia unui stat european”, a adăugat deputatul PNL.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă