14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăRomânia îngrijorată de mișcările de trupe de la granița ruso-ucraineană. Ce reuniune...

România îngrijorată de mișcările de trupe de la granița ruso-ucraineană. Ce reuniune va avea loc

 Ministerul român de Externe Bogdan Aurescu susține că aceasta este cea mai mare masare de trupe rusești din 2014 încoace.

„Este o mișcare de trupe neobișnuită, care a alertat NATO, a alertat SUA, a alertat membrii UE și care ne preocupă pentru că vrem să identificăm care sunt obiectivele acestor manevre. (…) Aceste mișcări de trupe nu se întâmplă doar la granița de Est și în Crimeea, ilegal ocupată de Rusia, și acesta este unul dintre subiectele pe care îl voi avea pe agenda trilateralei România-Polonia-Turcia pe care o găzduiesc de mâine la București”, a declarat Bogdan Aurescu, la Digi24.

Conform acestuia, la Trilaterală vor participa miniștrii de externe din România, Polonia și Turcia, iar ca invitați miniștrii de externe din Georgia și Ucraina. „Avem practic un mini-summit regional”, a mai spus ministrul, care a precizat că discuțiile vor avea un impact important.

Rusia a mobilizat peste 150.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, a declarat, luni, Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

„Sunt peste 150.000 de militari ruşi staţionaţi în apropierea frontierelor Ucrainei şi în regiunea Crimeea. Riscul escaladării situaţiei este evident”, a afirmat Josep Borrell Fontelles, conform agenţiei Reuters.

Trilaterala România-Polonia-Turcia are loc la București în perioada 22-23 aprilie.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă