Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

România prezidează cea de-a 51 sesiune a Comisiei pentru Populaţie şi Dezvoltare

România deţine în perioada 2018-2021 al doilea mandat consecutiv de membru în Comisia pentru Populaţie şi Dezvoltare a Consiliului Economic şi Social al Naţiunilor Unite (ECOSOC) şi a fost aleasă pentru a prezida cea de-a 51 sesiune a acesteia, în curs de desfăşurare la New York.

Rl online 0 comentarii

La această sesiune, ce are loc în perioada 9-13 aprilie, participă delegaţii ale tuturor statelor membre ale ONU şi peste 400 de reprezentanţi ai ONG-urilor cu statut de observator la ECOSOC, informează un comunicat de presă dat publicităţii joi de Misiunea Permanentă a României pe lângă Naţiunile Unite.

Tema specială a acestei sesiuni, "Oraşe durabile, mobilitatea umană şi migraţia internaţională" oferă o oportunitate de a examina interacţiunea dintre oraşe şi migranţi şi de a se concentra asupra migraţiei, urbanizării şi dezvoltării, sublinia în deschiderea lucrărilor reprezentantul permanent al României la Naţiunile Unite, ambasadorul Ion Jinga.

Secretarul general adjunct al ONU Natalia Kanem a reamintit că raportul secretarului general intitulat ''Making Migration Work for All'' consideră migraţia drept o trăsătură esenţială a lumii globalizate şi că, în general, migranţii au o contribuţie pozitivă la societăţile noastre. Ea a subliniat de asemenea că, dacă ţările pot asigura pacea, pot investi în sănătate şi educaţie pentru toţi, pot promova locuri de muncă productive, pot crea beneficii pe termen lung pentru generaţiile viitoare.

Comentarii

loading...