Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: INQUAM PHOTOS

Foto: INQUAM PHOTOS

Românii au băgat în octombrie 4,75 milioane euro în conturile partidelor

Autoritatea Electorală Permanentă a virat partidelor politice subvenții pentru luna octombrie în cuantum total de 23.093.214 lei. Campion la bani publici primiți lunar de la bugetul de stat este de departe PSD.

Petronel Tudor 0 comentarii

Subvențiile lunare acordate partidelor politice în fiecare lună au fost achitate de către Autoritatea Electorală Permanentă pentru luna octombrie, cu două săptămâni înainte de finalul acesteia.

PSD a primit suma de 11.554.112 lei, PNL a primit 6.413.147 lei, USR a încasat în cont 1.712.290 lei, ALDE a primit 1.401.722 lei, Pro România s-a ales cu 1.070.181 lei de la bugetul de stat, PMP a luat 770.530 lei iar Partidul Forța Națională a încasat suma de 171.229 lei.

În cazul partidului Uniunea Națională pentru Progresul României, acordarea subvenției s-a suspendat prin Decizia Președintelui Autorității Electorale Permanente și va fi păstrată în sumă de mandat.

Sumele lunare se acordă în funcție de scorul electoral înregistrat de partidele politice la alegerile parlamentare. Cu cât o formațiune politică are mai mulți senatori și deputați, cu atât este mai mare suma lunară plătită de la bugetul de stat partidelor politice.

La o medie de 2,4 milioane euro încasați lunar, PSD primește pentru patru ani echivalentul a aproximativ 115 milioane euro, PNL ia 1,3 milioane euro lunar, respectiv 62,4 milioane euro pentru perioada 2016 – 2020, iar USR, aproximativ 17,28 milioane euro în același interval.

Comentarii

loading...