Lucian Romașcanu

Lucian Romașcanu

Romașcanu (PSD): Ca România să nu aibă trei zile de vid legislativ, soluția se află la Iohannis

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, consideră că există "o singură soluţie reală, constituţională şi funcţională" pentru ca în România să nu fie un vid legislativ de trei zile după expirarea stării de urgenţă.

Mihai Diac 0 comentarii

"Deşi exista mesajul preşedintelui Iohannis în spaţiul public de peste 20 de zile, cum că începând cu 15 mai se va înceta starea de urgenţă, Guvernul nu a fost în stare până în ceasul al doisprezecelea să vină cu un act normativ care să statueze legal starea de alertă", a declarat, joi, senatorul PSD Lucian Romașcanu.

Acesta a sugerat că șeful statului ar putea prelungi pentru câteva zile starea de urgență: "Nu vrem să fim consultanţii constituţionali ai preşedintelui, dar are măsuri la dispoziţie pentru a acoperi aceste trei zile de vid legislativ. Orice altă măsură este neacoperitoare sau ilegală. O stare de alertă dată prin hotărâre de Guvern, conform hotărârii Curţii Constituţionale, nu acoperă limitările de drepturi şi o ordonanţă de urgenţă este neconstituţională", a spus senatorul Romașcanu.

Comentarii

loading...