Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rovana Plumb îi dă replica președintelui Iohannis

Rovana Plumb îi dă replica președintelui Iohannis

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, îi răspunde preşedintelui Klaus Iohannis, care a criticat gradul de absorbţie al fondurilor europene, şi spune că a adus nivelul, de la zero la sută absorbţie în guvernarea Cioloş, la 16%.

Iulian Budușan 0 comentarii

"Am văzut că domnul preşedinte Iohannis este preocupat de faptul ca PSD nu ar lupta cu fondurile europene. Am văzut că domnul preşedinte a spus ca este ingrijorat de faptul ca guvernul nu ar fi absorbit suficiente fonduri europene. Domnul preşedinte Iohannis mimează că este îngrijorat pentru că dacă într-adevar ar fi fost îngrijorat atunci ar fi avut o reacţie mult mai dură în 2016 cand România a avut absorbtie zero a fondurilor europene în perioada de mandat al Guvernului Iohannis Ciolos. Spre deosebire de domnia sa, noi ne-am luptat şi am reusit să transformăm zero barat al guvernului domnului Iohannis în 16% absorbtie faţă de media europeană care este de 18%", a declarat Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene.

Ministrul susţine că e nevoie ca Executivul să fie lăsat să muncească pentru a avea rezultate.

"Pentru mine este de neînteles modul în care domnul preşedinte a vorbit despre fondurile europene din primul trimestru. Cred că este imperios necesar ca guvernul să fie lăsat să îşi facă treaba. Nu vreau să intru într-o polemică, insa aceasta încrancenare politică nu ajută cu nimic la bunul mers de care avem cu totii nevoie, la bunul mers al României", a mai spus Rovana Plumb.

Declaraţiile vin după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni seara că: "Fondurile europene, un nou eşec al PSD. Pe partea de venituri, suntem cu 37% sub valoarea programată. La cheltuieli suntem la 43% sub valoarea programată. Este totuşi mult sub ce s-a programat şi este inadmisibil ca aceste fonduri europene să nu facă parte din priorităţile Guvernului.Dar de ce să ne mirăm? PSD are tot felul de priorităţi: lupta cu BNR, lupta cu investitorii, cu multinaţionalele, numai cu fondurile europene nu prea se luptă, pentru că, dacă s-ar lupta în interesul românilor, ar trage banii şi ar realiza investiţii. Măcar de acolo, dacă din fonduri proprii nu reuşesc să facă acest lucru".

Comentarii

loading...