19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăRovana Plumb, respinsă definitiv. Este "candidat nepotrivit"

Rovana Plumb, respinsă definitiv. Este “candidat nepotrivit”

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a anunțat că o declară pe Rovana Plumb ”candidată nepotrivită” pentru postul de comisar european.

”Comisia Juridică a Parlamentului European (JURI) a respins-o definitiv pe Rovana Plumb, candidată la postul de comisar european pentru Transporturi. 

Comisia JURI ar fi trebuit să ia o decizie privind conflictul de interese real sau potențial și al candidatului Ungariei pentru funcția de comisar european, Laszlo Trocsanyi. 

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia JURI pentru funcția de comisar european. De asemenea, Laszlo Trocsanyi, candidatul Ungariei pentru funcția de comisar european pentru extindere și politica de vecinătate, a picat la vot în Comisia pentru Afaceri Juridice.

Președintele Parlamentului European David Sassoli a transmis, într-o scrisoare, Comisiei JURI că procedura pentru comisarul nominalizat Rovana Plumb este suspendată. El a mai cerut forului legislativ european să precizeze ce măsuri exacte recomandă în această etapă.

Plumb trebuia să fie audiată în comisiile transport și mediu pe data de 2 octombrie, ca parte a procedurii de desemnare în poziția de comisar european.

Viorica Dăncilă a declarat că respingerea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european pe transporturi, nu o face să aibă mai puțină încredere sau apreciere pentru aceasta.

Premierul a scris, pe Facebook, că Plumb are, în continuare, susținerea necondiționată. Ea a mai spus că speră ca răspunsul Comisiei JURI să fie unul pozitiv, „în acord cu propunerea făcută de România și susținută de președintele Comisiei Europene”.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă