Florin Cîțu a dat o lovitură de imagine fotografiindu-se alături de lideri importanți din partid, dar rămâne de văzut susținerea reală pe care o are. Foto: INQUAM

Florin Cîțu a dat o lovitură de imagine fotografiindu-se alături de lideri importanți din partid, dar rămâne de văzut susținerea reală pe care o are. Foto: INQUAM

S-a terminat cu campania pașnică: Acuzații de minciuni și cuțite înfipte în spate în PNL

Lupta pentru putere din interiorul PNL se intensifică. În weekend-ul care tocmai s-a încheiat, cei doi lideri care se confruntă pentru șefia partidului, Ludovic Orban și Florin Cîțu, s-au lansat în atacuri directe, marcând o nouă etapă în campania electorală internă.

Ioana Oancea 0 comentarii

Aflat la Botoșani, actualul lider al PNL, Ludovic Orban, i-a acuzat pe oamenii din jurul lui Florin Cîțu - Raluca Turcan, Rareș Bogdan și Robert Sighiartău, că l-au părăsit și l-au lăsat singur la momentul negocierilor pentru formarea guvernului. Mai mult decât atât, Orban a spus că PNL nu are nevoie de „astfel de oameni care votează în Biroul Politic un candidat şi mâine se duc la poză cu alt candidat, fără să le spună nimic colegilor lor".

"Deşi am fost părăsit în timpul negocierilor de echipa de negociere votată de PNL - trebuie să ştiţi lucrul ăsta: preşedintele PNL a fost lăsat singur la negocierile pentru formarea acestei coaliţii şi negocierile pentru formarea Guvernului. Am fost părăsit de Rareş Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartău, care nu numai că m-au părăsit în timpul negocierilor, ci au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Naţional în pline negocieri pentru a arunca în aer formarea coaliţiei. Avem premier, avem preşedinte României, avem preşedintele Camerei Deputaţilor, iar reprezentarea PNL este conformă cu mandatul care mi-a fost acordat la negocieri şi anume ponderea pe care o avem în cadrul coaliţiei”, le-a spus Orban, la Botoșani, adăugând că partidul are nevoie de „un caracter”.


Cîțu: Ar fi o minciună

În același timp, Florin Cîțu și Raluca Turcan se aflau la Sibiu și, într-o conferință de presă comună, au contrazis spusele lui Orban.

„Nu are cum să fie o declaraţie a domnului Orban, pentru că nu este adevărată. (...) Nici măcar premierul desemnat nu a participat la împărţirea ministerelor. Deci, eu nu cred că a făcut această declaraţie, pentru că ar însemna că ar minţi, deci nu cred că este adevărată declaraţia. Eram acolo cu toţii. (...) Eu nu cred că e o declaraţie făcută, pentru că nu are cum să fie adevărată", a spus premierul Florin Cîţu, răspunzând întrebării unui jurnalist.

De asemenea, întrebat dacă mai ascultă de Orban, Cîțu a răspuns: „Noi ascultăm de Programul de guvernare, de programul coaliţiei. Sunt mai multe lucruri de care ascultăm".

La rândul său, Turcan a reacționat și ea susținând că „adevărul este cunoscut în tot partidul" și l-a acuzat pe Ludovic Orban a cedat trei ministere importante - Fonduri Europene, Transporturi şi Dezvoltare, pentru a obţine funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

„Adevărul este cunoscut de tot partidul şi realitatea este că trei ministere importante - Fondurilor Europene, Transporturilor şi Dezvoltării Regionale - au fost negociate direct de preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, a spus ea.


Bogdan: Campanie murdară

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, i-a transmis lui Ludovic Orban să înceteze să ducă o „campanie murdară” şi consideră că afirmaţiile liderului liberalilor trebuiau ţinute în interiorul partidului. „S-ar putea ca nervii mei, care şi aşa sunt întinşi la maxim, să plesnească şi atunci lucrurile vor arăta extrem, extrem de rău şi nu cred că e bine pentru nimeni, în niciun caz pentru el”, a adăugat eurodeputatul PNL.

„Nu ştiu de ce domnul Orban a ales să mintă, poate a sperat că nu va ajunge în spaţiul public. (...) Domnul Orban a hotărât şi a cedat trei ministere-cheie ale PNL. Dacă dânsul mă provoacă, voi răspunde mult mai decent decât aş fi făcut-o cu un an sau doi în urmă”, a spus Bogdan. El l-a acuzat pe Orban că a cedat cele trei ministere, într-o discuție la care au participat patru oameni: Orban, Dacian Cioloş, Kelemen Hunor şi Dan Barna. El a criticat pierderea Ministerului Dezvoltării, deși campania PNL mersese pe sloganul „Dezvoltăm România”.

 

„Toate cele trei ministere au fost cedate într-o întâlnire la care au participat patru oameni, domnul Orban, Dacian Cioloş, Kelemen Hunor şi Dan Barna. La această întâlnire, din cele trei ministere, două au fost cedate USR-PLUS şi unul către UDMR. (...) Lucrurile au degenerat, ne-am certat şi i-am zis: Dacă tu consideri că noi suntem doar de decor, iar după patru zile te retragi şi hotărăşti singur, nu înţeleg ce mai căutăm noi aici? Eu nu mai particip cu tine la şarada asta, continuă tu să stai singur cu restul”. RAREȘ BOGDAN, PRIM-VICEPREȘEDINTE 

 

Comentarii

loading...