Guvernul României este cel care coordonează activitatea prefecților

Guvernul României este cel care coordonează activitatea prefecților

Scandal după împărțirea funcțiilor de prefect. UDMR la Cluj, USR PLUS la București

Între liderii politici din Coaliția de guvernare au apărut deja primele tensiuni, după ce PNL, USR PLUS și UDMR și-au negociat și și-au repartizat funcțiile de prefect.

Mihai Diac 0 comentarii

Luni seară, la București, liderii Coaliției de guvernare și-au repartizat funcțiile de prefect, care vor fi, în mod cert, cu coloratură politică.

În mod surprinzător, USR PLUS a obținut postul de prefect de București, dar PNL a obținut funcția de prefect la Brașov. Primarul din Brașov, Alen Coliban, declara marți că acesta ar putea fi considerat un schimb echitabil, în condițiile în care USR PLUS are, totuși, o organizație foarte puternică la Brașov.

O altă decizie controversată este atribuirea funcției de prefect al județului Cluj către UDMR. Primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc (PNL), a declarat, marți, la un post de televiziune, că este nemulțumit de această decizie și că o va pune în discuție în interiorul PNL. Emil Boc a lăsat să se înțeleagă că se va plânge de această atribuire a funcției de prefect chiar la liderul PNL, Ludovic Orban.

Orban este chiar unul dintre cei care au participat, luni seară, la negocierea funcțiilor de prefect.

Comentarii

loading...