Scandal în Parlament: PSD și PNL și-au disputat conducerea lucrărilor la dezbaterea bugetului

Scandal în Parlament: PSD și PNL și-au disputat conducerea lucrărilor la dezbaterea bugetului

Comisia reunită de învățământ s-a întrunit joi pentru dezbaterea proiectului de buget al Ministerului educației, numai că cele două președinte ale comisiilor de la Senat și de la Cameră au intrat în conflict pe tema conducerii ședinței.

Ioana Oancea 0 comentarii

Comisia de la Senat este condusă de fostul ministru PNL Monica Anisie, în timp ce la Camera Deputaților – șefia comisiei aparține pesedistei Natalia Intotero. În cazul ședințelor comune, regulamentul nu conține prevederi clare în privința conducerii ședinței.

Anisie a argumentat că Senatul e camera decizională pentru educație, dar Intotero a spus că o astfel de prevedere nu există în regulament. „Dacă vreți să conduceți dictatorial este problema dumneavostră, eu nu voi participa”, a spus Intotero. Violeta Alexandru (PNL) a intervenit și ea: „Care e dictatura, dictarura votului? La ce vă referiți?"

În cele din urmă, votul majorității a decis ca ședința să fie condusă de liberala Monica Anisie.

O dispută similară a avut loc și la Comisia de Sănătate. Pesedistul Florin Buicu s-a contrat cu Nelu Tătaru pe aceeași problemă: cine să conducă ședința.  „Propun ca aceasta ședința să o pot conduce eu”, a spus Tătaru. „Conform regulamentului, sedința ar trebui să fie condusă de Streinu Cercel, președintele comisiei sănătății a Senatului", a replicat Buicu (PSD), propunându-l pe colegul său de partid.

Comentarii

loading...