13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăScandal în PNL. Orban e acuzat că a pierdut prefecturile din București,...

Scandal în PNL. Orban e acuzat că a pierdut prefecturile din București, Cluj și Satu Mare

Membrii conducerii PNL, reuniți luni la București, au luat în discuție situația posturilor de prefecți, așa cum au fost ele negociate cu parterii din Coaliția aflată la guvernare – USR PLUS și UDMR.

Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, i-ar fi reproșat președintelui partidului, Ludovic Orban, că n-a știut să negocieze acest subiect, ceea ce a permis ca liberalii să piardă câteva dintre cele mai importante posturi de prefect. Printre cazurile concrete aduse în discuție ar fi cele de la București, Cluj și Satu Mare.

După cum se știe, postul de prefect al Capitalei a fost atribuit către USR PLUS. Copreședintele formațiunii, Dacian Cioloș, a anunțat însă că actualul prefect, Traian Berbeceanu, deși a fost numit de PNL, este posibil ca el să fie menținut în funcție de USR PLUS.

Alta este situația în județul Cluj, unde postul de prefect a revenit UDMR. Primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc (PNL), a declarat public, la un post de televiziune, că este nemulțumit de această situație și a lăsat să se înțeleagă că își va prezenta nemulțumirea inclusiv în fața lui Ludovic Orban.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...
Ultima oră
Pe aceeași temă