6.4 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăPoliticăScandal în USR. Membrii filialelor vor să știe cum s-au cheltuit banii...

Scandal în USR. Membrii filialelor vor să știe cum s-au cheltuit banii partidului

Scandalul din interiorul USR este legat de modul cum s-au cheltuit anumite sume de bani din fondurile partidului.

Spiritele s-au încins după ce, duminică, pe un grup intern de Facebook al USR, mai multe membre ale partidului au susținut că au cunoștință de modul incorect în care mai multe firme, apropiate de câțiva lideri ai USR, au primit bani de la partid.

Astfel, o persoană numită Iulia Ramona relatează următoarele:

“La Giurgiu avem o situație cel puțin ciudată. În calitate de responsabil financiar, în data de 7 iunie am primit de la (…) situația plăților de campanie până la acea dată, pentru filiala noastră. Am descoperit astfel trei plăți de câte 5000 de lei fiecare, către trei firme din județ. Una dintre ele este pentru închiriere sediu de campanie. Noi nu am avut sediu de campanie (…). Una este pentru o firmă în baza unui contract în care se angaja să se facă cercetări sociologice. Nu s-a realizat nicio cercetare sociologică”.

O altă persoană din USR care reclamă această situație este Andreea Talmazan, care se exprimă astfel:

„Aţi uitat de Giurgiu? Vă reamintesc. A fost descoperită o situaţie ciudată, spunea colega noastră, responsabil financiar BJ Giurgiu. Mai precis, sunt trei contracte, în valoare de 5.000 de lei fiecare, cu trei firme ale unor membri USR”.

Două dintre firmele suspectate că au încasat bani în mod nelegal sunt administrate de oameni care au funcții de conducere în filialele USR.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă