10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăScandal între Adrian Severin și Tudorel Toader pe tema ordonanțelor de urgență

Scandal între Adrian Severin și Tudorel Toader pe tema ordonanțelor de urgență

”Dacă o problemă urgentă nu este soluţionată urgent de un decident impotent, laş, tranzacţionist sau iresponsabil, înseamnă că ea nu este urgentă. Aşa ne învaţă filosoful Tudorel”, a scris Severin pe contul său de Facebook.

A venit replica ministrului, tot pe reţeaua de socializare: „La câte interese are în justiţie, mai nou vorbeşte/ mă critică/ şi un anume Severin !”.

„În lipsă de argumente, ministrul Toader adoptă metoda atacului la persoană. Ruşine! Am interesul edificării unei justiţii echitabile. Opusul celei păstrate de dl Toader”, a replicat Adrian Severin.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, preciza că o ordonanță de urgență nu poate fi adoptată în lipsa urgenței, notând că va șterge postarea respectivă în termen de o oră, obicei pe care l-a mai practicat și în trecut. 

Adrian Severin a fost condamnat definitiv, în 16 noiembrie 2016, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de luare de mită şi trafic de influenţă, respectiv pentru că, în perioada decembrie 2010 – martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la ”Sunday Times” de a-i plăti 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.
 
La momentul investigaţiei jurnalistice, trei europarlamentari – Adrian Severin, fostul ministru sloven de Externe Zoran Thaler şi fostul ministru austriac de Interne Ernst Strasser – ar fi acceptat “să-şi vândă serviciile” unor jurnalişti ai ziarului “The Sunday Times”, care pretindeau că se ocupă cu acţiuni de lobby.

Reporterii au propus mai multor membri ai Parlamentului European să le plătească 100.000 de euro pe an în schimbul “ajutorului” pentru adoptarea unor amendamente.

Severin a fost eliberat condiţionat în 28 februarie 2018 după ce a executat un an şi trei luni din pedeapsa de patru ani de închisoare.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă