19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăScandalul de la filiala Timiș aduce prejudicii PNL, avertizează Orban

Scandalul de la filiala Timiș aduce prejudicii PNL, avertizează Orban

Scandalul de la alegerile din filiala PNL Timiș aduce prejudicii de imagine întregului partid, avertizează președintele PNL, Ludovic Orban.

“Îmi pare rău că s-a ajuns a nu ştiu câta oară, în Timiş, la situaţie de tensiune. Nu înţeleg de ce e nevoie de jandarmi, nu înţeleg de ce e nevoie de bodyguarzi. Cei care au organizat, respectiv preşedintele interimar, secretarul general de la nivelul judeţului, sunt responsabili pentru gravele prejudicii de imagine înregistrate de PNL în urma modului dezastruos în care au organizat alegerile şi mai ales încălcările grosolane ale prevederilor statutare, în special a dreptului fundamental al fiecărui membru al PNL”, a declarat Ludovic Orban.

Incidentele la care face referire Orban s-au produs sâmbătă, 31 iulie, la Timișoara, în contextul alegerilor pentru conducerea filialei PNL Timiș. Una dintre probleme ar fi fost neincluderea pe listele de votanți a tuturor membrilor PNL care aveau drept de vot.

“Am transmis chiar o dispoziţie în calitate de preşedinte, în care am solicitat includerea pe convocator a tuturor membrilor PNL care, în conformitate cu prevederile statutare, aveau dreptul să voteze. Repet, ca să se ştie: toţi membrii PNL care erau membri la data de 31 decembrie 2020 şi care şi-au plătit cotizaţia până la momentul conferinţei municipale Timişoara aveau dreptul să voteze. Nu numai eu, în calitate de preşedinte, am transmis această dispoziţie către Biroul local interimar, ci şi comisia de organizare a Congresului condusă de domnul preşedinte Stolojan, care a solicitat acelaşi lucru”, a precizat Ludovic Orban.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă