Sedinta in plenul Camerei Deputatilor a Romaniei, miercuri, 17 februarie 2021. Inquam Photos / George Calin

Sedinta in plenul Camerei Deputatilor a Romaniei, miercuri, 17 februarie 2021. Inquam Photos / George Calin

Scandalul dintre AUR și colonelul Tobă continuă

Alianța pentru Uniunea Românilor (AUR) dă vina pe majoritatea parlamentară, care a validat, miercuri, mandatul de deputat al lui Francisc Tobă, deși anterior Biroul Permanent al Camerei Deputaților aprobase solicitarea Alianței de invalidare.

Cătălin Șerban 0 comentarii

AUR acuză o „monstruoasă înțelegere” din interiorul coaliției de guvernare, care a dus, miercuri, la validarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă.

„Ignorând deliberat cererile formulate de AUR în mod repetat, dar și semnalele din spațiul public, majoritatea parlamentară a nesocotit memoria victimelor Revoluției Române și procesul de condamnare a comunismului, încă neîncheiat, votând un personaj deosebit de controversat în calitatea de deputat al Parlamentului României. Încă de acum o săptămână, Biroul Permanent al Camerei Deputaților a aprobat solicitarea AUR referitoare la invalidarea mandatului lui Francisc Tobă”, transmite AUR într-un comunicat de presă.

AUR l-a exclus anul trecut din partid pe deputatul Tobă

AUR l-a exclus pe Francisc Tobă din partid, acesta fiind acuzat de implicare în evenimentele sângeroase de la Sibiu din timpul Revoluției din decembrie 1989.

Potrivit celor din AUR, Tobă nu a clarificat situația nici în partid, nici în fața opiniei publice.

De asemenea, deputații AUR spun că nu au dat girul unei validări pe care au contestat-o permanent în ultimele săptămâni.

Francisc Tobă a candidat pentru un mandat de deputat pe lista AUR

Comentarii

loading...