14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăSchimb dur de replici pe tema alocațiilor copiilor. Orban și Ciolacu, în...

Schimb dur de replici pe tema alocațiilor copiilor. Orban și Ciolacu, în prim-plan

 

În timp ce președintele PNL acuză PSD de lipsă de responsabilitate, liderul interimar al PSD susține că bani există, însă sunt gestionați de „cohorte de politruci incompetenţi”.

„Ştim foarte clar că suntem după un an 2019 în care politicile guvernamentale ale PSD au făcut praf bugetul României, au generat cheltuieli şi o risipă de neimaginat, au creat grave disfuncţionalităţi în economie, iar anul care vine, în 2020, e anul în care România trebuie să dea un semnal ferm că se angajează să lupte cu toate dezechilibrele economice care riscă să afecteze evoluţia pe termen lung a economiei româneşti”, a susținut Orban, recent, la Digi 24.

Acuzații grave la adresa PSD

Premierul și președintele PNL a menționat că social-democrații vor în continuare să facă praf imaginea României, conducând țara noastră pe o treaptă mai jos decât au adus-o în cei trei ani de guvernare.

„În condiţiile acestea, când ştii foarte bine că bugetul a fost construit în nişte constrângeri inimaginabile, cu toate acestea am reuşit să construim un buget realist, care nu se bazează pe minciunile care au existat în construcţia bugetară din anii anteriori. În aceste condiţii, să vii să susţii o sarabandă de măsuri, care fie provoacă reduceri dramatice ale bugetului, ale veniturilor bugetului, fie creşteri foarte mari ale cheltuielilor bugetare, arată o completă lipsă de responsabilitate. Mie îmi pare că unii pur şi simplu vor să facă praf imaginea României şi parcă vor să ducă şi mai jos România decât au dus-o în ultimii trei ani de guvernare”, a completat Orban, potrivit agenției de presă Mediafax.

Impact bugetar de șase miliarde de lei

Președintele PNL susține, în continuarea demonstrației sale, că impactul bugetar ar fi de șase miliarde de lei pentru dublarea alocațiilor copiilor, precizând că nu sunt necesare măsuri de austeritate, ci doar o politică prin care să fie refăcute treptat echilibrele economice.

„Oamenii aceştia nu înţeleg în ce situaţie ne găsim. Ăştia îşi imaginează că românii sunt chiar atât de lipsiţi de înţelegere faţă de probleme?”, a concluzionat premierul Ludovic Orban.

La auzul acestor vorbe, președintele Camerei Deputaților și liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat pe pagina sa de Facebook.

Replica lui Ciolacu

„Nu, domnule prim-ministru, este un vot responsabil şi o dovadă de bun-simţ! Bani în buget există, numai că trebuie gestionaţi corect şi renunţat la cohortele de politruci incompetenţi cu care aţi umplut ministerele”, a scris Marcel Ciolacu, miercuri seara, pe Facebook.

Camera Deputaţilor a votat, în calitate de for decizional, iniţiativa legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, suma ajungând la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap. Actul normativ va ajunge la promulgare, la preşedintele Klaus Iohannis.

 

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă