Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Scutul antirachetă de la Deveselu, apărat de ambasada României la Washington

Scutul antirachetă de la Deveselu, apărat de ambasada României la Washington

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Maior, a subliniat valențele defensive a scutului antirachetă și importanța sa strategică într-o întrevedere cu Devin Nunes, președintele Comitetului de Informații din Camera Reprezentanților

Rl online 0 comentarii

George Maior, ambasadorul României în Statele Unite ale Americi, a reiterat valoarea defensivă a scutului antirachetă şi importanţa sa strategică pentru România, pentru Statele Unite ale Americii şi statele NATO în ansamblu, în cadrul unei întrevederi avute luni cu preşedintele Comitetului de Informaţii din Camera Reprezentanţilor, congresmenul republican Devin Nunes.

Conform unui comunicat de presă transmis marţi de ambasadă, beneficiile majore ale apărării antirachetă pentru securitatea aliaţilor NATO au fost evocate în contextul recentelor critici ale Rusiei la adresa sistemului de apărare antirachetă. Reamintim aici că președintele rus, Vladimir Putin, i-a cerut luni, la Helsinki, lui Donald Trump să retragă sistemul de apărare antirachetă instalat în România și Polonia.

Totodată, în cadrul discuţiilor a fost apreciat nivelul excelent al Parteneriatului Strategic româno-american, cu accent pe dimensiunea politico-militară şi cooperarea excepţională la nivelul serviciilor de informaţii, potrivit Agerpres. Au fost trecute în revistă rezultatele Summit-ului NATO şi alte subiecte precum securitatea la Marea Neagră, apărarea antirachetă, rolul regional al României, perspectivele securităţii energetice în regiune.

Comentarii

loading...