Secretarul de stat Cornel Feruţă, prezent la Forumul Regional al Uniunii pentru Mediterana

Secretarul de stat Cornel Feruţă, prezent la Forumul Regional al Uniunii pentru Mediterana

Secretarul de stat Cornel Feruţă a participat ieri, 27 noiembrie 2020, la Forumul Regional al Uniunii pentru Mediterana, desfăşurat în format videoconferinţă.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Întâlnirea reprezentanţilor statelor membre ale Uniunii pentru Mediterana a avut loc în contextul aniversării a 25 de ani de la lansarea Procesului Barcelona (Procesul Euro-Med).

În intervenţia sa, secretarul de stat a exprimat sprijinul României pentru activitatea Uniunii pentru Mediterana, cu accent pe acţiunea acesteia privind dialogul politic pentru soluţionarea conflictelor regionale, dezvoltarea socio-economică durabilă, combaterea schimbărilor climatice, gestionarea migraţiei, domeniul social şi al educaţiei.

În acest context, a evidenţiat valoarea adăugată pe care implicarea UE în implementarea politicilor cuprinzătoare destinate bazinelor maritime o aduce în plan regional şi global.

Demnitarul român a evidenţiat sprijinul României pentru dezvoltarea cadrelor de cooperare în bazinele maritime adiacente Uniunii Europene precum Uniunea pentru Mediterana, Organizaţia pentru Cooperarea Economică la Marea Neagră, Iniţiativa celor Trei Mari şi a subliniat importanţa schimbului de experienţe şi bune practici între aceste forme de cooperare.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...