12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăŞedinţa Biroului Permanent al PSD s-a încheiat. Principalele declarații

Şedinţa Biroului Permanent al PSD s-a încheiat. Principalele declarații

UPDATE Dragnea la finalul BPN al PSD: Am decis că instituţiiile statului au acţionat legal la mitingul din 10 august

Biroul Permanent al PSD a decis că instituţiile statului au acţionat corect şi legal la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei, a declarat luni preşedintele partidului, Liviu Dragnea.

“Am decis că instituţiile statului au acţionat corect şi legal la mitingul neautorizat din data de 10 august şi de a transmite un mesaj de susţinere pentru Jandarmeria Română şi pentru celelalte instituţii ale statului care au fost implicate în asigurarea ordinii şi liniştii publice în data de 10 august în faţa unor acţiuni violente din partea unor participanţi la acea manifestaţie neautorizată”, a anunţat Dragnea la finalul BPN al PSD.

 

PSD va organiza o campanie de informare a populaţiei privind referendumul din 6-7 octombrie

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că în şedinţa Biroului Permanent Naţional s-a decis organizarea unei campanii de informare a populaţiei cu privire la tema referendumului din 6-7 octombrie.

“Astăzi, în Biroul Permanent Naţional, am adoptat mai multe hotărâri. Prima dintre ele se referă la decizia noastră de a organiza o campanie, activităţi de informare a populaţiei cu privire la tema referendumului din 6-7 octombrie”, a precizat Dragnea într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Referendumul privind redefinirea familiei va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7,00 şi 21,00. Întrebarea care le va fi adresată cetăţenilor şi la care aceştia trebuie să răspundă cu ‘da’ sau ‘nu’ va fi: “Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.

 

Dragnea anunţă înfiinţarea unui grup de lucru “pentru gestiunea de resurse umane din PSD”

Biroul Permanent Naţional al PSD a decis luni înfiinţarea unui grup de lucru pentru gestionarea resurselor umane ale partidului, a anunţat luni liderul social-democraţilor Liviu Dragnea.

Potrivit preşedintelui PSD, grupul este constituit din 9 persoane, care vor avea între atribuţii şi analiza periodică a programului de guvernare: Doina Pană, Dragoş Benea, Marian Oprişan, Nicolae Bădălău, Constantin Rădulescu, Laurenţiu Nistor, Marius Dunca, Gabriel Zetea şi Codrin Ştefănescu.

“Am hotărât înfiinţarea unui grup de lucru pentru gestiunea de resurse umane din PSD şi analiza periodică a îndeplinirii programului de guvernare. Un grup format din nouă colegi, cu precizarea că acest grup nu se ocupă de evaluarea miniştrilor, acţiune de care se ocupă doar doamna prim-ministru, ci doar de a verifica în mod constant şi de a informa periodic Biroul Permanent Naţional şi pe doamna prim-ministru despre stadiul îndeplinirii programului de guvernare. De asemenea, vor informa permanent şi liderii de grup – pentru că vorbim de acţiunile care trebuie să se îndeplinească de către Guvern, precum şi cele care trebuie să se îndeplinească de către Parlament la realizarea programului de guvernare”, a explicat Liviu Dragnea.

 

La reuniune au participat și “dizidenții”

La această reuniune a BPN participă şi social-democraţii care au iniţiat şi semnat declaraţia prin care au solicitat demisia lui Liviu Dragnea.

Înaintea şedinţei BPN, Liviu Dragnea, întrebat dacă urmează revocări în PSD, a negat.

”Ce am avut de spus, am spus în CEx, eu nu mă schimb”, a afirmat liderul PSD.

La BPN al PSD participă premierul Viorica Dăncilă care este şi preşedinte executiv al partidului, precum şi ministrul de Interne, Carmen Dan.

De asemenea, la şedinţă sunt prezenţi şi social-democraţii care au iniţiat şi semnat declaraţia prin care au solicitat demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al partidului, cum ar fi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vicepremierul Paul Stănescu, primarul sectorului 3 Robert Negoiţă sau secretarul general al PSD, Marian Neacşu.

O parte din contestatarii preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, s-au reunit, luni, la Parlament, într-o şedinţă în format restrâns înainte de reuniunea Biroului Permanent Naţional al partidului, în timp ce Liviu Dragnea discuta în biroul său cu o parte dintre propriii susţinători.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

MAE: Unul din cele două grupuri de români blocați în Aeroportul din Dubai a ajuns acasă

Unul dintre cele două grupuri de cetăţeni români blocaţi în Aeroportul Internaţional Dubai a revenit în ţară, joi, cu o cursă care a operat...

Aproape 100 de blocuri din București rămân fără apă caldă până duminică

O veste cum nu se poate mai proastă pentru unii locuitori ai Capitalei, în contextul în care afară s-a răcit vremea. O avarie lasă...

ANAF a publicat noile reglementări pentru închiriere sau subînchiriere a bunurilor mobile și imobile

ANAF a publicat miercuri Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile. Potrivit sursei citate, contribuabilii care obțin venituri...
Ultima oră
Pe aceeași temă