Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Șeful Comisiei SRI, după reacția lui Iohannis cu privire la protocoalele SRI: "Este foarte corect"

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării nu a aprobat, prin Hotărâri, încheierea unor protocoale între Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia Naţională Anticorupţie sau între Serviciul Român de Informaţii şi alte entităţi ale statului.

Rl online 0 comentarii

De asemenea, CSAT nu a stabilit, prin prevederile hotărârilor aprobate, atribuţii suplimentare în sarcina acestora.

Protocoalele au fost încheiate fie la solicitarea Serviciului Român de Informaţii, fie la solicitarea celorlalte entităţi implicate, în baza unor prevederi ale legilor sau regulamentelor proprii de organizare şi funcţionare, precizează Administraţia prezidenţială. Șeful Comisiei SRI, Claudiu Manda, a spus într-o intervenție telefonică la Antena 3 că poziția Administrației prezidențiale este corectă.

„Comunicatul este foarte corect și intră în conformitate cu legea. Cei care pot decide procedura de declasificare sunt decidenții, respectiv Parchetul de pe lângă Înalta Curte și SRI. Dacă noi vom solicita acest lucru către SRI, o să discutăm în prima ședință pe care o vom avea la comisie. Din punctul meu de vedere, ar trebui solicitat. Oricum, intenționam să facem referire la acest protocol. (...) În acest moment, nu există acea Hotărâre de Guvern privind declasificarea. Nu cred că cei de la SRI vor refuza să urmeze procedura de declasificare.”, a spus Claudiu Manda, la Antena3.

Comentarii

loading...