12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăSenat: Grupul parlamentar PMP nu mai funcţionează

Senat: Grupul parlamentar PMP nu mai funcţionează

“Vreau să vă anunţ că demisionez din grupul parlamentar PMP şi începând de azi voi activa în grupul parlamentar al PSD”, a declarat Talpoş, citează Agerpres.

În context, liderul grupului parlamentar social-democrat din Senat, Şerban Nicolae, a precizat că grupul parlamentar PSD reprezintă jumătate plus unu din totalul senatorilor, în urma anunţului făcut de Talpoş, coroborat cu cel făcut săptămâna trecută de Ion Ganea, care, de asemenea, a demisionat din PMP pentru a trece la social-democraţi.

“În urma anunţului făcut de domnul sentor Talpoş, coroborat cu cel făcut de domnul senator Ganea săptămâna trecută, grupul parlamentar al PSD din Senatul României numără 68 de senatori plus cel care vă vorbeşte, ceea ce înseamnă că la acest moment grupul nostru reprezintă jumătate plus unu din total senatori, aşa cum se prezintă astăzi”, a menţionat Nicolae.

El a adăugat că, în aceste condiţii, grupul parlamentar al PMP nu mai funcţionează, întrucât nu mai întruneşte numărul minim de membri, respectiv şapte.

“Aş vrea să pun în discuţie şi să luăm notă de faptul că la acest moment funcţionează, potrivit regulamentului, doar cinci grupuri parlamentare, întrucât grupul parlamentar fost al PMP nu mai întruneşte numărul minim de membri, respectiv cel de şapte. Vă rog să luăm act de acest lucru”, a subliniat senatorul PSD.

Senatorul Ion Ganea şi-a anunţat în plen, săptămâna trecută, demisia din PMP şi a precizat că îşi va continua activitatea în grupul PSD.

Potrivit regulamentului Senatului, un grup parlamentar poate fi constituit şi poate funcţiona numai dacă cuprinde cel puţin şapte senatori, care au fost aleşi pe listele aceluiaşi partid, ale aceleiaşi organizaţii a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţe politice sau alianţe electorale.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă