Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Senat: Statutul soldaților, modificat în plen

Senat: Statutul soldaților, modificat în plen

Senatul a adoptat, în şedinţa plenului, propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 384/2006 privind Statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, iniţiată de senatorul PSD Mihai Fifor.

Rl online 0 comentarii

Plenul a amendat proiectul, la propunerea liderului grupului senatorial PSD, Şerban Nicolae, în sensul că actul normativ nu îi vizează numai pe soldaţii şi gradaţii profesionişti din Ministerul Apărării Naţionale, ci pe toţi cei din instituţiile din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, scrie Agerpres.

"Vă propun un amendament de natură tehnică, o corectură în sensul în care dispoziţiile legii să se aplice tuturor instituţiilor din sistemul public de apărare. E normal să se aplice şi celorlalte structuri", a spus Şerban Nicolae, în plen.

Senatorul George-Eduard Dircă (USR) a explicat că a votat împotrivă pentru că, "brusc, în faţa plenului, această lege s-a schimbat întru totul". "Nu se mai aplică unei categorii, ci mai multor instituţii", a spus el. "Nu ştim impactul bugetar şi care vor fi cheltuielile generate de aceste modificări, dacă au fost prevăzute în buget. Este inadmisibil să se întâmple aşa ceva în Parlament. Schimbăm fundamental această lege", a adăugat Dircă.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii 348/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti în scopul îmbunătăţirii cadrului normativ actual care guvernează exercitarea profesiei de soldat şi gradat profesionist clarificând situaţii şi aspecte ce vizează drepturi, obligaţii şi responsabilităţi ale soldaţilor şi gradaţilor profesionişti.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. 

Comentarii

loading...