Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Senator Iancu Caracotă (sursă foto: Facebook)

Senator Iancu Caracotă (sursă foto: Facebook)

Senator PNL: Refuzul PSD de a modifica Legea bugetului aruncă ţara în criză

Senatorul PNL Iancu Caracotă consideră că se impune o nouă moţiune de cenzură și că refuzul PSD de a modifica Legea bugetului aruncă ţara în criză.

Rl online 0 comentarii

„Faptul că leadershipul PSD refuză să aducă Legea Bugetului pentru 2019 în parametri suportabili pentru economia românească arată iresponsabilitate. Bugetul ţării nu poate fi construit pe iluzii şi susţinut doar de raţionamente de campanie electorală. Actualul buget este supraestimat şi bazat pe venituri iluzorii care nu pot asigura cheltuielile de funcţionalitate ale statului şi, mai rău, nu oferă fonduri reale pentru marile investiţii care pot aduce dezvoltare pe termen lung pentru economie.”, spune senatorul, într-un comunicat de presă.

În opinia acestuia, bugetul PSD-ALDE pe 2019 este un buget care nu clădeşte nimic: niciun tronson de autostradă important, cum sunt tronsoanele de autostradă Tg. Mureş-Iaşi-Ungheni, tronsoanele de autostradă Sibiu-Piteşti, tronsonul de autostradă de centură a Bucureştiului, tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov. Mai mult, niciun spital important nu se poate construi, cum sunt spitalele regionale de la Iaşi, Cluj şi Craiova.

„Companiile, mari contributori la bugetul de stat, vor fi sugrumate prin acest buget şi prin alte reglementări fiscale absurde, cum sunt cele prevăzute în Ordonanţa 114/2018. Mai mult, Ordonanţa 114 poate duce în faliment autorităţile locale, acestea fiind obligate să ducă impozitele şi taxele locale până la nivelul maxim pentru a supravieţui. Atacul Guvernului la companii şi supraexpunerea autorităţilor locale vor afecta, în primul rând, cetăţenii români. Salariile din mediul privat vor îngheţa, iar taxele de la nivel local pentru fiecare cetăţean vor creşte. În această situaţie, singura soluţie este depunerea unei noi moţiuni de cenzură care să fie susţinută de toate partidele din Opoziţie. Se impune mai mult ca oricând această moţiune, România are nevoie de un Guvern care să nu alcătuiască bugete doar pe baza unor calcule de campanie electorală.”, a conchis senatorul Ion Caracotă.

Comentarii

loading...