Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Senatorii au aprobat proiectul de parteneriat public-privat

Senatorii au aprobat proiectul de parteneriat public-privat

Senatul a adoptat, luni, proiectul de lege privind parteneriatul public - privat (PPP), act normativ ce vizează realizarea şi de proiecte care presupun exclusiv operarea unui serviciu public.

Rl online 0 comentarii

"Cu scopul de a înlătura incertitudinea juridică, a fost înlocuit în multe dispoziţii termenul de parteneriat public - privat cu cel de contract de parteneriat - public privat. Cu acelaşi scop, s-a precizat în cadrul mai multor dispoziţii aspectul că acordarea unor categorii de drepturi partenerului privat sau companiei de proiect în temeiul contractului de PPP nu va implica parcurgerea unei noi proceduri de atribuire", se arată în expunerea de motive.

Proiectul mai prevede clarificarea conceptului de închidere financiară, restricţionarea participării partenerului public cu fonduri publice în etapa realizării investiţiei la 25% din valoarea investiţiei pentru a acorda prioritate atragerii de fonduri private la realizarea investiţiilor publice, constituirea în termen de un an a unui Fond special de finanţare a contractelor de PPP care se încadrează în categoria proiectelor strategice sau înlăturarea suprapunerilor de reglementare cu legislaţia achiziţiilor publice şi concesiunilor realizate în urma adoptării OUG nr.104/2017 privind modificarea şi completarea legii nr.233/2016 privind PPP.

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.39/2018 privind parteneriatul - public privat este iniţiat de Guvern, Senatul fiind prima Cameră sesizată. 

Comentarii

loading...