Senatorii i-au ridicat imunitatea lui Bodog

Senatorii i-au ridicat imunitatea lui Bodog

Senatorii au aprobat ridicarea imunității pesedistului Florian Bodog, fost ministru al sănătății, înregistrându-se 98 de voturi pentru, 24 – împotrivă și o abținere.

Ioana Oancea 0 comentarii

Votul a fost secret cu bile. Ridicarea imunității în plen vine după ce comisia juridică a votat împotriva ridicprii imunității.

Senatorii PNL, USR PLUS şi PSD anunţaseră că vor vota în favoarea solicitării DNA.

Senatorul PSD Florian Bodog a declarat miercuri, în plen, că nu cere colegilor parlamentari să voteze împotriva solicitării DNA privind cercetarea sa penală, pentru că nu are nimic de ascuns şi are încredere în Justiţia din România.

„Din start vă spun că nu vă voi cere să votaţi împotriva solicitării de cercetare a mea, că n-am nimic de ascuns, întotdeauna am răspuns invitaţiilor şi nu este prima dată când am fost invitat la DNA sau la Parchet. (...) Nu-mi este frică de Justiţie şi am încredere în Justiţia din România", a afirmat Bodog, în cadrul dezbaterilor privind cererea DNA.

El a adăugat că imunitatea parlamentară nu trebuie privită ca un privilegiu.

Procurorii DNA solicită încuviinţarea urmăririi penale a lui Florian Bodog, pe care îl acuză că atunci când a deţinut poziţia de ministru ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog, dar procurorii au anunţat că au obţinut date privind comiterea de către fostul ministru a altor patru infracţiuni de fals în înscrisuri şi abuz în serviciu în acest caz. 

 

Comentarii

loading...