10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăSenatul discută miercuri mai multe prevederi legislative

Senatul discută miercuri mai multe prevederi legislative

Dacă aceste modificări vor fi aprobate, vor scurta mandatul actualei conduceri a Consiliului Concurenţei şi vor creşte puterile noului preşedinte, ceea ce ar putea deschide calea spre abuzuri.

Aceste prevederi au fost adăugate în Comisia Economică a Senatului, al cărei preşedinte este senatorul ALDE Daniel Zamfir, care l-a criticat în repetate rânduri pe preşedintele autorităţii de concurenţă, Bogdan Chiriţoiu, din cauză că a refuzat să susţină atacurile la adresa băncilor, conform G4Media.

Bogdan Chiriţoiu este preşedinte al Consiliului Concurenţei din anul 2009, fiind la al doilea mandat, care se încheie în 2020.

Potrivit noilor modificări, viitorul preşedinte al Consiliului Concurenţei ar fi cel care numeşte secretarul general şi va decide singur demararea investigaţiilor, acestea fiind competenţe care aparţin plenului.

”Se doreşte politizarea instituţiei, dar în acest fel se încalcă o directivă europeană care prevede ca autorităţile de concuerenţă trebuie să îşi desfăşoare activitatea independent de  factorii politici”, au declarat miercuri surse parlamentare pentru News.ro.

Respectivele amendamente majorează numărul de membri al plenului Consiliului Concurenţei de la 7 la 11, iar noua prevedere trebuie să intre în vigoare în 30 de zile de la promulgarea legii.

Actualul plen, organism colegial de conducere a autorităţii, au urma astfel să se dizolve cu între unul şi trei ani înaintea expirării mandatului, având în vedere că membrii plenului nu au fost numiţi în acelaşi timp.

 

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă