Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Șerban Nicolae: "Se vede foarte clar cum s-au produs acele dosare făcute la comandă"

Șerban Nicolae: "Se vede foarte clar cum s-au produs acele dosare făcute la comandă"

Senatorul PSD, Șerban Nicolae, a reacționat la publicarea protocolului SRI. Acesta face trimitere la articolele 14 și 16 din respectivul protocol, susținând că „se vede foarte clar cum s-a produs toată această încălcare flagrantă a libertăților constituționale”.

Iulian Budușan 0 comentarii

Senatorul PSD, Șerban Nicolae, a reacționat vineri după ce SRI a făcut public protocolul încheiat în 2009 cu Parchetul General. Acesta face trimitere la articolele 14 și 16 din respectivul protocol, susținând că „se vede foarte clar cum s-a produs toată această încălcare flagrantă a drepturilor și libertăților constituționale”.

„Trebuie să ne uităm la Art.14 și Art 16 din acest protocol. Acolo veți observa un lucru foarte important. Acolo unde scrie: „acordă sprijn, prin compartimentele specializate, pentru completarea informațiilor în cauzele complexe dintre cele prevăzute de art.2, aflate pe rolul Parchetului, scop în care desfășoară activități de investigații și supraveghere operativă”  (c.n. Art 14). Art. 16: „Efectuează, prin lucrători operativi anume desemnați, activitățile prevăzute în art.224 din Codul de Procedură penală, în cazule prevăzute de art.2.” (...)Or infracțiuni la nivelul siguranței naționale sunt cele prevăzute prin Codul Penal și prin legile speciale, nicidecum nu se pot stabili ca infracțiuni de siguranță națională fapte din hotărâri ale CSAT. Practic, au completat Codul Penal printr-o hotărâre CSAT și au dat competență de investigație penală lucrătorilor SRI. Aici se vede foarte clar cum s-a produs toată această încălcare flagrantă a drepturilor și libertăților constituționale, cum s-au produs acele dosare făcute la comandă și cum s-au ascuns probele față de inculpați și avocații acestora”, a spus Șerban Nicolae, la Antena3.

Comentarii

loading...