12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăSerbia i-a refuzat accesul pe teritoriul său deputatului AUR Ringo Dămureanu

Serbia i-a refuzat accesul pe teritoriul său deputatului AUR Ringo Dămureanu

Acesta a refuzat să se supună legislației din țara vecină care cere un test COVID-19 pentru a putea pătrunde pe teritoriul său și susține că legea nu este valabilă pentru deținătorii de pașapoarte diplomatice. 

„Porțile de Fier 1 și Porțile de Fier 2 atât poliția de frontieră, cât și vama au căutat nenumărate metode că să mă sicaneze, să nu-mi dea voie să intru. Cer test Covid deși pentru posesorii de pașapoarte diplomatice acest lucru nu se cere. Nu mi s-a cerut niciodată până în urmă cu două săptămâni când am mers cu președintele partidului, George Simion. Nici atunci nu mi s-a cerut, dar dar după această vizită s-a început să se ceară test Covid, tot felul de șicane, iar după ce am spus că voi ieși prin Bulgaria, au cerut să-mi deschid portbagajul, inclusiv bagajul personal”, a afirmat deputatul AUR.

Dămureanu nu este singurul deputat AUR oprit la graniță. Același lucru i s-a întâmplat și copreședintelui AUR George Simion în martie, când a încercat să intre în Republica Moldova. Accesul i-a fost însă refuzat, deoarece în 2018 Simion a fost expulzat din R. Moldova și declarat indezirabil pe o perioadă de 5 ani.

Dămureanu este un personaj controversat, în cazierul său figurând o amendă penală pentru lovire pentru care a cerut reabilitarea, însă instanța i-a respins-o pentru că nu s-a împlinit termenul.

Un alt incident a fost povestit de Mioara Boară, medic în cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Craiova, care a spus că a fost lovită de preşedintele Sindicatului Administraţiei Publice Forţa Legii, Ringo Dămureanu. Incidentul s-ar fi întâmplat pe 28 mai 2010, potrivit B1TV.  

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă