18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăȘicane între foștii colegi. Cum e sabotat primarul Negoiță de ministrul Teodorovici

Șicane între foștii colegi. Cum e sabotat primarul Negoiță de ministrul Teodorovici

Primarul Robert Negoiță a anunțat că Primăria Sectorului 3 este cea mai informatizată primărie din România și face eforturi pentru îndeplinirea conceptului de “smart – city”, dar că i se pun piedici, în aceste eforturi, de către ANAF.

După cum se știe, Robert Negoiță a fost suspendat din PSD, iar ANAF se află în subordinea Ministerului Finanțelor, care este condus de Teodorovici – unul dintre liderii marcanți ai PSD.

Întrebat de reprezentantul ziarului “România Liberă” cum se desfășoară activitatea Primăriei în spiritul conceptului de smart-city, primarul Negoiță a răspuns astfel: “Știți că astăzi ANAF ne dă listele pe print, iar noi plătim oameni ca să le introducă în calculator? Le-am cerut în scris să ni le trimită în format electronic. Ni le-au trimis pe stick, dar în format needitabil – ne-au trimis o poză”, a dezvăluit Robert Negoiță.

Primarul a făcut aceste precizări în cadrul unei conferințe de presă care a fost dedicată lansării unui proiect de mediu organizat împreună cu firma British American Tobacco, din industria tutunului. Proiectul este deja în derulare și se referă la amplasarea a peste 300 de scrumiere în cele mai aglomerate zone publice din Sectorul 3. Aceste cutii, oferite de British American Tobacco, sunt destinate exclusiv colectării mucurilor de țigări.

”Nu încurajez fumatul, nu acesta este scopul. Însă păstrarea curăţeniei ne priveşte pe toţi cei care ne dorim civilizaţie. Este treaba fiecăruia să menţinem curăţenia”, a declarat primarul Robert Negoiţă. El a precizat că mucurile de țigări nu trebuie aruncate nici pe trotuar, nici pe spațiul verde, nici în jardiniere ci numai în noile scrumiere sau – dacă nu vedem în apropiere o asemenea scrumieră   într-un coș de gunoi.

Primarul Negoiță a avertizat că amenzile pentru aruncarea de gunoi pe domeniul public (inclusiv pentru aruncarea de resturi de țigări) sunt între 2.000 şi 5.000 de lei și că sunt deja aplicate de către Poliția Locală.

Mucurile de țigări depuse în noile scrumiere urmează a fi colectate de angajații Primăriei Sectorului 3 și apoi trimise în unități specializate, pentru a fi valorificate energetic.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă