Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Siegfried Mureșan: ”Nu vom permite Chinei să cumpere companii europene la reducere!”

Siegfried Mureșan: ”Nu vom permite Chinei să cumpere companii europene la reducere!”

Ofensiva firmelor chineze care, în ultima perioadă, caută să cumpere tehnologie de ultimă oră în Europa, a fost amendată de europarlamentarul liberal.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Guvernele europene sunt din ce în ce mai reticente față de o acțiune în forță a Chinei pe piața high-tech și au declarat că își vor apăra sectoarele cruciale în contextul îngrijorărilor geopolitice provocate de Beijing. Ofensiva firmelor chineze care, în ultima perioadă, caută să cumpere tehnologie de ultimă oră în Europa, unde nesiguranța economică provocată de noul coronavirus face companiile vulnerabile a fost taxată ferm zilele trecute de către euoparlamentarul liberal Siegfried Mureșan, cel care s-a manifestat fără echivoc, printr-o postare pe rețeaua de socializare, împotriva practicilor netransparente ale Beijingului.

”Nu vom permite Chinei să cumpere companii europene la reducere!

În timp ce noi suntem ocupați să achiziționăm ventilatoare, măști de protecție și alte echipamente pentru medici, pacienți și populație, China și alte state din afara UE sunt preocupate să cumpere la prețuri mici în situație de criză companii europene din domenii strategice.

Nu sunt un adept al protecționismului, dar nu putem accepta ca țări precum China, care nu respectă regulile și standardele democratice, care au acționat netransparent în timpul pandemiei, care nu respectă drepturile propriilor cetățeni, libertatea de exprimare și regulile pieței libere, să profite de piața liberă europeană.

Noi, Grupul PPE din Parlamentul European, susținem toate acele măsuri prin care UE și țările membre sprijină companiile din domenii strategice care au fost cel mai puternic lovite de criză.”, a declarat pe pagina sa de Facebook europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...