Șoșoacă spune că va contesta în instanță sancțiunea aplicată de Senat

Șoșoacă spune că va contesta în instanță sancțiunea aplicată de Senat

Senatorul Diana Şoşoacă a anunţat că va contesta în instanţă decizia Biroului permanent al Senatului de a o sancţiona cu avertisment scris.

Romania libera 0 comentarii

Șoșoacă spune că ar deschide „calea unei dictaturi" pentru că este o sancțiune acordată pentru o declarație politică.

„Este pentru prima oară când unui senator în istoria postdecembristă i se atrage atenţia cu privire la declaraţii şi opinii politice. (...) Această solicitare a grupului PNL a fost adresată grupurilor politice şi nu Biroului permanent, deci s-a încălcat procedura. (...) Acum se începe sancţionarea parlamentarilor care critică partidele de guvernare. Ceea ce s-a întâmplat în cazul meu este un precedent periculos. Această sancţiune, raportată la declaraţii şi opinii politice, încalcă dispoziţiile constituţionale şi ale Statutului parlamentarilor şi deschide calea unei dictaturi. O s-o contest. Am 15 zile la dispoziţie (...) Numai o dictatură este deranjată de persoanele care o critică", a afirmat, miercuri, Diana Şoşoacă, la Senat.

Biroul permanent al Senatului a sancţionat-o, luni, cu avertisment scris pe senatoarea Diana Şoşoacă, decizie care a fost citită şi în plen.

Avertismentul atrage după sine imposibilitatea senatorului Diana Şoşoacă de a reprezenta Camera superioară a Parlamentului în relaţii interne şi externe pentru o perioadă de trei luni. Preşedintele Comisiei juridice, senatorul Iulia Scântei, a explicat că lui Șoșoacă i se reproşează „nerespectarea legilor în vigoare şi a prevederilor regulamentului, exercitarea în mod abuziv a mandatului, comportament injurios, calomniator, la adresa unor membri ai Senatului, în cadrul şedinţelor de plen şi încălcarea solemnităţii şedinţelor de plen prin nerespectarea regulilor privitoare la luarea de cuvânt". 

Comentarii

loading...