11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăStrategia PSD pentru moțiunea de cenzură: ,,Vă daţi seama că trecem în...

Strategia PSD pentru moțiunea de cenzură: ,,Vă daţi seama că trecem în opoziţie”

“Maine o sa avem o sedinta de grupuri reunite, la ora 14:00, in care va veni si doamna prim-ministru, e posibil sa vina si domnul Tariceanu. Nu am facut o strategie, o sa o discutam maine”, a spus Ciolacu. 

Partidele de Opoziţie au anunțat că vor depune o moţiune de cenzură pentru dărâmarea Guvernului.  

,,O moţiune de cenzură este binevenită oricând”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat marţi că parlamentarii Uniunii vor vota moțiunea de cenzură.

„O moţiune de cenzură este binevenită oricând, în fiecare sesiune parlamentară. Nu neg că noi am avut discuţii cu PNL şi USR în aceste zile. Am făcut matematică cu ei. Nu există 233 de voturi nici cu noi, dar acest lucru nu trebuie să conteze, până la urmă moţiunea de cenzură este un instrument constituţional de a controla Guvernul şi de a da jos Guvernul. Aseară, când am stat şi am calculat, majoritate nu există. (…) Când va exista un text, aşa mi-au promis colegii din PNL, trimit textul şi la noi, şi la USR, noi probabil că vom avea propunere de text în continuarea textului propus de ei. Trebuie văzut dacă ei vor accepta sau nu şi în funcţie de această discuţie se poate merge mai departe. Suntem pregătiţi pentru a susţine o moţiune de cenzură. Nu avem o problemă”, a declarat Kelemen Hunor după consultările delegaţiei UDMR cu preşedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni.

De asemenea, PRO România va vota moţiunea de cenzură, dar nu o semnează, a declarat preşedintele partidului, Victor Ponta, potrivit Agerpres.

„Vom vota, toţi parlamentarii PRO România, la vedere, ca să nu fie discuţii, moţiunea de cenzură în această sesiune, dar nu semnăm niciun fel de text al PNL, al USR, al altui partid, treaba lor ce vor să scrie în moţiune. Noi avem motivele noastre pentru care dorim şi votăm schimbarea Guvernului. Nu avem numărul necesar de semnături ca să facem şi noi o moţiune, am fi vrut să facem noi moţiunea, dar probabil că ceilalţi ziceau: ‘nu domne’, că nu o votăm pe cea a PRO România’. Deci lucrurile să fie foarte clare – 23 de deputaţi şi un senator PRO România vor vota moţiunea de cenzură”, a spus Victor Ponta. 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat, luni, la emisiunea “Marius Tucă Show”, că, după părerea sa, moţiunea de cenzură nu va trece. 

“Categoric că trebuie să avem schimbări. Vă daţi seama că trecem în opoziţie, dacă această moţiune de cenzură trece. Nu am făcut scenarii. Încercaţi să sugeraţi faptul că dacă va trece moţiunea premierul va pierde la Congres. Dacă am spus că o sa candidez, o să candidez şi într-o variantă şi în cealaltă. Eu cred că moţiunea nu va trece”, a declarat  Dăncilă.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă