22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăPoliticăSurse: Ludovic Orban începe curățenia în interiorul PNL

Surse: Ludovic Orban începe curățenia în interiorul PNL

Data de 5 martie va fi una extrem de importantă pentru liberali, pentru că în această zi va fi anunțată sentința în dosarul lui Ludovic Orban. Liderul PNL a fost achitat pe fond, iar la apel procurorii DNA cer un an de închisoare cu executare.

Surse politice susțin că Ludovic Orban va începe o curățenie masivă în interiorul partidului și va ataca o serie de filiale unde există președinți incomozi. Pe lista neagră a lui Orban se află filiala de București, condusă în acest moment de Cristian Bușoi, dar și alte 5-6 filiale din țară, unde liderii nu sunt neapărat în linia partidului.

În interiorul PNL se vorbește deschis despre acest plan și mulți liberali deja au început să se amenințe reciproc, pretinzând că sunt în grațiile lui Orban, iar ceialalți vor zbura din funcții cât de curând.

Ludovic Orban pune la cale această operațiune de curățenie pentru că își dorește ca în anumite filiale să aibă oameni fideli și îndatorați. Tactica este una în perpectivă, pentru că în 2019 avem alegeri europarlamentare, iar la cum evoluează lucrurile pe scena politică, PNL nu se poate aștepta la un rezultat extraordinar. Pentru a nu avea oameni care să-o conteste, Ludovic Orban va încerca să se înconjoare de fideli.

După operațiunea de curățenie, în interiorul PNL va începe o nouă etapă în interiorul partidului și va porni negocierile pentru lista de europarlamentare. În PNL va fi bătaie mare pentru primele 5-6 locuri, cele care vor fi considerate eligibile 100%, iar negocierea va fi intensă și de lungă durată.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...
Ultima oră
Pe aceeași temă