21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăSuspendare activitate cluburi și restaurante. Ce lege vrea Bode

Suspendare activitate cluburi și restaurante. Ce lege vrea Bode

„Am solicitat dlui președinte Ludovic Orban să aducă în discuția coaliției să aducă posibilitatea să putem să suspendăm activitatea acestor agenți economici. Avem două variante – amendarea proiectului de lege de aprobare a OUG pentru modificarera Legii 55 sau să venim cu un act normativ. Este obligatoriu să venim cu un proiect de lege, pentru că pe o decizie CCR, nu putem introduce noi restricții prin OUG, ci numai prin lege”, spune Lucian Bode.

Ministrul de INterne spune că actul normativ trebuie să reglementeze foarte clar în ce condiții se poate ajunge la suspendarea unui agent economic, în ce condiții se poate ajunge la sigilarea sediului și ce riscă agentul economic care nu respectă regulile.

Bode mai spune că „o amendă de 1000 de lei dată unui club de fițe în București nu rezolvă problema”.

Cluburile și restaurantele care încalcă restricțiile vor avea activitatea suspendată, spune premierul Florin Cîțu, care anunță că Executivul are pregătit un proiect de ordonanță de urgență pentru situația în care Parlamentul nu aprobă propunerea Guvernului.

În unele cluburi din București au fost organizate petreceri sămbâtă seara. Imagini au fost surprinse în mai multe localuri din zona de Nord și postate pe rețelele de socializare.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă