Club București, sector 2, FOTO: Facebook

Club București, sector 2, FOTO: Facebook

Suspendare activitate cluburi și restaurante. Ce lege vrea Bode

Suspendarea activității cluburilor și restaurantelor care nu respectă regulile de protecție sanitară poate fi decisă doar în urma aprobării unui proiect dde lege, în condițiile în care CCR a decis că nu pot fi introduse noi restricții prin OUG, spune ministrul de Interne Bode.

Cătălin Șerban 0 comentarii

„Am solicitat dlui președinte Ludovic Orban să aducă în discuția coaliției să aducă posibilitatea să putem să suspendăm activitatea acestor agenți economici. Avem două variante – amendarea proiectului de lege de aprobare a OUG pentru modificarera Legii 55 sau să venim cu un act normativ. Este obligatoriu să venim cu un proiect de lege, pentru că pe o decizie CCR, nu putem introduce noi restricții prin OUG, ci numai prin lege”, spune Lucian Bode.

Ministrul de INterne spune că actul normativ trebuie să reglementeze foarte clar în ce condiții se poate ajunge la suspendarea unui agent economic, în ce condiții se poate ajunge la sigilarea sediului și ce riscă agentul economic care nu respectă regulile.

Bode mai spune că „o amendă de 1000 de lei dată unui club de fițe în București nu rezolvă problema”.

Cluburile și restaurantele care încalcă restricțiile vor avea activitatea suspendată, spune premierul Florin Cîțu, care anunță că Executivul are pregătit un proiect de ordonanță de urgență pentru situația în care Parlamentul nu aprobă propunerea Guvernului.

În unele cluburi din București au fost organizate petreceri sămbâtă seara. Imagini au fost surprinse în mai multe localuri din zona de Nord și postate pe rețelele de socializare.

Comentarii

loading...