12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăTăriceanu acceptă ideea unui candidat comun PSD-ALDE care să-l învingă pe Iohannis

Tăriceanu acceptă ideea unui candidat comun PSD-ALDE care să-l învingă pe Iohannis

Călin Popescu Tăriceanu a precizat însă că un anunţ oficial despre acest subiect va fi făcut după o consultare în cele două partide.

“Toma Petcu nu a făcut o declaraţie belicoasă. Da, e o constatare într-adevăr pentru că din 2000 încoace niciun candidat al PSD nu a câştigat alegerile. Din contră, le-a pierdut la un scor foarte strâns şi Adrian Năstase şi Mircea Geoană. Probabil că mai trebuie ceva în plus. Şi e de analizat dacă o canditură comună din partea PSD-ALDE nu ar fi mai oportună decât una a PSD, pentru maximizarea şanselor candidatului”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la postul România TV.

Întrebat când va anunţa dacă îşi depune candidatura pentru funcția de șef al statului, Tăriceanu a explicat: “Un astfel de anunţ nu va fi făcut decât după o consultare individuală a partidelor noastre şi în funcţie de cel care oferă cele mai bune şanse pentru câştigarea viitorului mandat prezidenţial”.

În luna noiembrie a anului trecut, Tăriceanu spunea că cel mai bun moment pentru nominalizarea prezidenţiabilului este începutul lui 2019, înainte de alegerile europarlamentare.

Numele lui Călin Popescu Tăriceanu a fost ca posibil unic candidat din partea coaliţiei, după ce acest scenariu ar fi fost adus în discuţie inclusiv într-o şedinţă a PSD.

Totuşi, Liviu Dragnea a afirmat, la final de an, întrebat despre o candidatură la alegerile prezidenţiale, că nu respinge nicio variantă, „nici cu mine, nici cu domnul Tăriceanu, nici cu altcineva”. Preşedintele PSD a precizat că trebui să fie în coaliţie o concluzie, într-un timp rezonabil, că trebuie să fie candidat unic.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Comerţul agroalimentar al Uniunii Europene, excedent de cinci miliarde de euro în ianuarie 2024

Comerţul agroalimentar din UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, conform celui mai recent raport lunar privind evoluția importurilor și a...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Rusia susține că va avea “ținte legitime” în Polonia, dacă această țară va găzdui arme nucleare americane

"Instalațiile relevante" din Polonia vor deveni "ținte legitime" pentru Rusia, dacă această țară va primi pe teritoriul ei arme nucleare ale Statelor Unite. Acest avertisment...
Ultima oră
Pe aceeași temă