15.7 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

Tăriceanu acuză ”bolșevicii din USR”: ”Vor să readucă Justiția sub control politic!”

”Coaliția de guvernare nu s-a înțeles pe măriri ale salariului minim, ale pensiilor sau ale alocațiilor, dar s-a înțeles pe desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Adică au hotărât să sacrifice independența judecătorilor și să-i pună la dispoziția unor procurori care pot, din nou, să-i supună presiunilor și șantajelor”, este mesajul postat de Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Fostul premier și președinte al Senatului este de părere că România s-ar întoarce în timp, ca efect al unei asemenea mișcări politice, dovedind în același timp că nu a învățat nimic din greșelile trecutului.

”Ideea este a bolșevicilor de la USR și nu mă miră deloc. Ei cred că politica a început cu ei și se termină cu ei. Nu au memorie și cultură instituțională cum nu au principii, ci doar execută comenzi. Dar mă miră lipsa de împotrivire a celor de la PNL și UDMR care au fost martorii abuzurilor la care au fost supuși magistrații. Dacă s-ar fi uitat doar la cele peste 3000 de dosare făcute de DNA magistraților incomozi, dosare care stăteau prin sertare gata de șantaj la momentul oportun, ar fi trebuit să-și dea seama de imensa greșeală pe care o fac!
Dacă e să corelăm această mișcare cu legea lui Predoiu care readuce serviciile de informații în anchete, avem dovezile acestui plan malefic de a readuce Justiția sub control politic. Uite așa ne întoarcem în timp cu 10 ani și dovedim că nu învățăm nimic din greșeli!”, a mai declarat Tăriceanu.

Ultima oră
Pe aceeași temă