11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăTăriceanu: ALDE a aprobat cele 10 criterii de evaluare pentru alegerile europarlamentare

Tăriceanu: ALDE a aprobat cele 10 criterii de evaluare pentru alegerile europarlamentare

”Am aprobat azi (marţi – n.r.) criteriile de evaluare a candidaturilor, apoi comisia care va face evaluarea candidaturilor şi calendarul care ne duce până pe 21 februarie când trebuie să încheiem evaluarea candidaturilor”, a declarat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că vor fi vizate 10 criterii, care au ponderi diferite în luarea deciziei privind lista finală a ALDE la alegerile europarlamentare.

”Se bazează pe experienţa politică şi cariera profesională şi pe cunoaşterea regulilor şi arhitecturii instituţiilor europene, a limbilor de circulaţie internaţională. Candidaţii trebuie să prezinte un proiect de candidatură cu ce îşi propun să facă în viitor. Sperăm că aceste criterii vor duce la o selecţie cât mai bună şi reprezentativi pentru noi şi pentru România. Să se lupte, să apere şi să promoveze interesele României la nivelul UE”, a adăugat liderul ALDE.

Întrebat dacă la alegerile prezidenţiale PSD şi ALDE vor susţine un candiodat comun sau fiecare va susţine câte un candidat, Tăriceanu a spus că încă nu s-a luat o decizie.

”Nu am stabilit acest lucru încă. Am discutat cu colegii din PSD. NU am decis pe care variantă vom merge, dar acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să începem pregătirile. Mi se pare că suntem în faza în care suntem într-un moment critic şi riscăm să pierdem startul. Nu este o negociere. E o analiză a avantajelor şi dezavantajelor. Va conta şi experienţa, feeling-ul fiecăruia să luăm o decizie în acest sens”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă