Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tăriceanu: ALDE a semnat moţiunea de cenzură, dar nu va intra la guvernare

Tăriceanu: ALDE a semnat moţiunea de cenzură, dar nu va intra la guvernare

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat marţi că parlamentarii formaţiunii pe care o conduce au semnat moţiunea de cenzură, dar a subliniat că ALDE nu va intra la guvernare, iar liberalii vor trebui să formeze un executiv minoritar.

Rl online 0 comentarii

"Nu vom intra la guvernare. Probabil că PNL va trebui să facă un guvern minoritar şi sigur că vor trebui să aibă loc discuţii cu privire la ceea ce se angajează în continuare acest guvern care va trebui să primească votul în Parlament. (...) I-am rugat pe colegii mei să reflecteze la modul foarte serios cu privire la condiţiile pe care noi le vom solicita de la viitorul guvern care va veni în Parlament să obţină votul de încredere", a spus Tăriceanu, după şedinţa Biroului Politic Central al ALDE.

El a subliniat că, din punct de vedere al ALDE, "nu este realist scenariul unui guvern PSD - ALDE - PRO România".

Potrivit lui Tăriceanu, parlamentarii nu vor agrea o formulă care să conducă la alegeri anticipate.

Întrebat dacă prin formarea unui guvern minoritar PNL celelalte formaţiuni care au semnat moţiunea de cenzură nu dau dovadă de lipsă de responsabilitate prin neasumarea guvernării, el a spus: "Există, în momentul de faţă, totuşi, o anumită configuraţie a Parlamentului, rezultată din alegerile din 2016, dar în acelaşi timp există şi o realitate politică, care s-a schimbat faţă de cea din alegerile din 2016 şi care nu mai corespunde cu ceea ce avem ca raporturi între diferitele partide în Parlament. Atâta vreme cât există o nemulţumire publică foarte amplă, e bine să dăm posibilitatea democratic, unii dintre noi să ne dăm la o parte, şi să permitem celor care doresc să îşi asume această responsabilitate în mod democratic să o facă".

Liderul ALDE a reamintit că i-a cerut, în cursul lunii august, premierului Dăncilă "o resetare" a coaliţiei şi Guvernului, dar "răspunsurile neconvingătoare" au condus la ieşirea ALDE de la guvernare.

"În momentul în care ai indicii solide că nu ai susţinerea necesară pentru a continua guvernarea, cum se întâmplă în acest moment - peste 70% din populaţie consideră că direcţia în care merge ţara este una greşită -, democratic este să te dai la o parte şi să creezi posibilitatea unei noi formule democratice, care, sigur, se poate agrega în Parlament, pentru constituirea unei majorităţi şi a unui nou guvern", a arătat Călin Popescu-Tăriceanu.

Comentarii

loading...