Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tăriceanu: Curtea Constituțională, transformată în arbitru politic

Tăriceanu: Curtea Constituțională, transformată în arbitru politic

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că "stilul" de a sesiza Curtea Constituţională pentru "orice" lege a devenit "o practică regretabilă" iar CCR este transformată în "arbitrul politic al disputelor din România".

George Dumitrescu 0 comentarii

"Nu există lege la care să nu se facă sesizare la CCR. Am transformat în momentul de faţă Curtea Constituţională în arbitrul politic al disputelor din România. În Franţa, într-un an, Curtea Constituţională a fost sesizată de trei ori. Eu nu cred că între Putere şi Opoziţie în Franţa nu există dispute, dar e o altă filosofie şi acest stil de a sesiza Curtea Constituţională pentru orice lege a devenit o practică regretabilă în ultimii doi, trei ani. Şi în trecut CCR a fost sesizată. Zilele trecute am luat o decizie a CCR care purta numărul 611 pe anul acesta. Nu vi se pare că nu e normal? Nu sunt numai (sesizări - n.r.) din Parlament, sunt şi de la alte instituţii şi excepţii din dosare şi preşedintele. Toată lumea!", a afirmat Tăriceanu, la Parlament.

Comentarii

loading...