21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăTăriceanu dă replica PSD pe OUG privind Codurile penale

Tăriceanu dă replica PSD pe OUG privind Codurile penale

“N-am văzut ordonanţa, n-am discutat acest lucru nici în cadrul coaliţiei, nici cu reprezentanţii Guvernului, în speţă cu ministrul Justiţiei, ca să am o informaţie pe baza căreia să pot face un comentariu”, a declarat Tăriceanu, la Senat.

Întrebat dacă este necesar ca acele articole din Codurile penal şi de procedură penală declarate constituţionale să fie introduse în ordonanţă, el a răspuns: “Nu discut despre chestiuni ipotetice”.

“Sunt convins că ministrul Justiţiei va veni să ne informeze cu punctul său de vedere şi, dacă va face acest lucru, va considera necesar că e un subiect important, după aceea o să vă spun care este părerea mea”, a adăugat preşedintele Senatului.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni că, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, s-a discutat şi decis oportunitatea aprobării unei ordonanţe de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală în sensul adoptării acelor articole care au fost declarate constituţionale.

Întrebată dacă a existat o discuţie despre adoptarea unei ordonanţe de modificare a codurilor, premierul a spus: “Da, a existat o astfel de discuţie în cadrul CExN. În unanimitate s-a hotărât ca articolele declarate constituţionale să vedem oportunitatea de a fi promulgate printr-o ordonanţă de urgenţă. Mai multe detalii în acest sens, pentru că ţine de aspecte de natură juridică, va da ministrul Justiţiei”.

Premierul a explicat apoi care este motivaţia pentru adoptarea unei ordonanţe şi nu a unui proiect de lege. “Am văzut că foarte multe legi au durat foarte mult, au fost contestate, trimise la CCR, s-a legiferat mult, dar în ceea ce priveşte aplicarea acestor legi termenul a fost cu mult depăşit. Am vorbit despre această oportunitate”, a explicat Dăncilă.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...
Ultima oră
Pe aceeași temă