Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tăriceanu: Dacă vom observa o rea-voinţă manifestă, emitem OUG pe Codurile penale

Tăriceanu: Dacă vom observa o rea-voinţă manifestă, emitem OUG pe Codurile penale

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că se poate ajunge la emiterea unei ordonanţe de urgenţă pentru modificările la Codurile penale, dacă majoritatea va observa că există ”o rea-voinţă manifestă”.

Rl online 0 comentarii

Tăriceanu a acuzat pârghiile folosite de opoziţie împotriva legilor justiţiei.

Întrebat dacă ar fi oportună o OUG pe Codurile penale, Tăriceanu a declarat: ”Orice e posibil. Dacă o să observăm că există o rea-voinţă manifestă în această privinţă şi din partea opoziţiei - pentru că şi opoziţia, cum am văzut cu legile de reformă a justiţiei, a utilizat o seamă de pârghii în mod excesiv pentru amânarea şi eventual împiedicarea intrării în vigoare a acestora -, sigur că există şi această soluţie, care a mai fost utilizată după cum ştiţi şi de guvernul anterior, condus de domnul Cioloş, nu ar fi o noutate absolută, şi chiar dacă unii sunt deranjaţi de o astfel de soluţie, trebuie să ştie că avem instrumente legale la îndemână, pe care sigur, în situaţii extreme, le putem folosi. Noi am preferat, după cum vedeţi, calea dezbaterii parlamentare, dar dacă dezbaterea parlamentară este împiedicată, atunci sigur, va trebui să ne gândim şi la alte soluţii”.

Liderul ALDE a precizat că această soluţie nu a fost discutată în coaliţie.

La remarca unui jurnalist că OUG 13 a scos în stradă foarte mulţi oameni, Tăriceanu a replicat: ”Şi ordonanţa din 2015 n-a scos. Probabil că participarea în stradă este selectivă”.

Comentarii

loading...