Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tăriceanu, despre OUG care să limiteze puterea lui Iohannis

Tăriceanu, despre OUG care să limiteze puterea lui Iohannis

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că Guvernul ar putea "probabil" să dea o ordonanţă de urgenţă care să prevadă un termen pentru şeful statului privind numirea miniştrilor propuşi de premier.

George Dumitrescu 0 comentarii

"Preşedintele trebuie să facă anumite lucruri. Noi, din păcate, suntem în acest blocaj de o bună bucată de vreme. Am mers la Curtea Constituţională. Sigur că, în condiţiile în care preşedintelui i se par insuficiente precizările din Constituţie şi, pe de altă parte, Curtea Constituţională dă nişte direcţii clare, nişte decizii foarte clare, probabil că se poate şi această completare cu o ordonanţă de urgenţă în care să se precizeze pentru fiecare decizie pe care trebuie să o ia preşedintele şi termenul", a afirmat Tăriceanu, întrebat pe această temă.

Potrivit preşedintelui Senatului, sunt nişte lucruri care ţin şi "de bun simţ" şi de experienţa politică a şefului statului.

"Preşedintele trebuie să semneze tratatele internaţionale negociate de Guvern. Nu i se dă un termen, dar nimeni nu s-a gândit că preşedintele vrea să blocheze aceste lucruri. Preşedintele trebuie să numească miniştri, nu i s-a dat un termen în Constituţie, dar sunt nişte lucruri care, până la urmă, parcă ţin şi de bun simţ şi de experienţa politică pe care bănuim că preşedintele trebuie să o aibă. E o problemă şi de poziţionare. Nu cred că prim-ministrul Dăncilă vrea să intre într-un conflict permanent cu preşedintele. Probabil că speră din partea preşedintelui la nişte atitudini rezonabile", a susţinut Călin Popescu-Tăriceanu.

Lia Olguţa Vasilescu a declarat că ar putea fi adoptată o ordonanţă de urgenţă prin care să se impună un termen preşedintelui la care să vină cu un răspuns cu privire la propunerile de miniştri.

Comentarii

loading...