Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tăriceanu, despre referendum: ,,Nu e o consultare democratică''

Tăriceanu, despre referendum: ,,Nu e o consultare democratică''

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat vineri că referendumul pe tema Justiției inițiat de președintele Klaus Iohannis este "un test de măsurare a propriei popularităţi".

Andreea Andrei 0 comentarii

,,Referendumul acesta, până la urmă, trăgând linie, văzând toate declaraţiile preşedintelui, este un test de măsurare a propriei popularităţi. (...) Referendumul nu este pentru întărirea democraţiei, este ca să îi dea un artificiu, ca să nu spun o şmecherie, ca preşedintele să poată interveni în campania electorală pentru alegerile pentru Parlamentul European, în care altfel nu ar fi avut niciun rol şi să înceapă propria campanie pentru alegerile prezidenţiale, furând startul. Nu e o consultare democratică. (...) Având în vedere toate aceste considerente, recomandarea pe care am făcut-o este de a se boicota acest referendum, pentru că nu vreau să creadă preşedintele că ne duce de nas, aşa cum îşi imaginează", a spus Tăriceanu.

Potrivit liderului ALDE, un eventual eşec al referendumului l-ar putea dezarma pe Klaus Iohannis ,,în poziţionarea sa foarte agresivă din ultima perioadă faţă de Guvern''.

,,E de presupus că un eşec al preşedintelui îl va dezarma în poziţionarea sa foarte agresivă din ultima perioadă faţă de Guvern, de exemplu şi faţă de majoritate. Pentru noi, un succes al referendumului ar însemna ce a însemnat şi succesul referendumului făcut de Băsescu cu nişte ani în urmă, cu acea imbecilitate, pentru că nu am cum să o calific altfel, de reducere a numărului parlamentarilor, mergând pe argumentaţia că vor fi cheltuieli mai puţine. Să ştiţi că democraţia, în viziunea mea, nu presupune cheltuieli mai mici sau eforturi mai mici. (...) Rezultatul referendumului care ar constitui un succes pentru preşedinte are o valoare pur şi simplu indicativă, pentru că rezultatul ar presupune o modificare a Constituţiei, o restrângere inclusiv a drepturilor preşedintelui. Mie mi se pare că preşedintele s-a hazardat în momentul în care a formulat întrebările pentru referendum", a mai afirmat acesta.

 

 

Comentarii

loading...