18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăTăriceanu, despre remanierea Guvernului și Toader

Tăriceanu, despre remanierea Guvernului și Toader

Tăriceanu a mai menţionat că ministrul justiţiei, Tudorel Toader, se bucură în continuare de susţinere din partea sa şi a partidului pe care îl conduce.

“Nu am discutat acest subiect în cadrul coaliţiei, am abordat cu două-trei săptămâni în urmă această problemă de principiu, i-am transmis colegului Dragnea că la ALDE nu am în vedere niciun fel de schimbare în lista miniştrilor pe care îi avem (…). Eu am făcut o declaraţie publică, cu puţin timp în urmă, când am declarat fără echivoc că ministrul Toader se bucură de susţinerea noastră, că este un ministru foarte bun, că are performanţă, că a dus nivelul de prestanţă al funcţiei undeva sus cum nu a mai fost în ultimii ani, că a arătat curaj, determinare, pricepere profesională serioasă. Nu ştiu de unde a apărut această informaţie (n.r. – că nu mai este susţinut de Tăriceanu) şi o dezmint categoric”, a precizat Tăriceanu, citat de Agerpres.

El a adăugat că deciziile ministrului justiţiei nu s-au bazat pe o perspectivă social-democrată sau de culoare politică.

“Toată lumea face politică în Guvern. Chiar dacă eşti tehnocrat, cum e cazul ministrului, orice decizie e politică. Eu cred că deciziile ministrului Toader nu s-au bazat pe o perspectivă social-democrată sau de culoare politică”, a afirmat Tăriceanu.

Cât despre o posibilă remaniere guvernamentală, liderul ALDE a spus că a avut o discuţie cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pe această problemă şi i-a transmis că urmează să aibă loc o şedinţă de Comitet Executiv.

“Am vorbit aseară cu domnul Dragnea, mi-a spus că luni urmează să aibă loc o şedinţă de Comitet Executiv în care vor discuta această chestiune. Adică nu sunt în afara subiectului, sunt informat, dar vreau să mă preocupe subiectele de resortul nostru, nu mă bag în ceea ce nu ne aparţine”, a spus Tăriceanu. 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă