21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăTăriceanu, despre solicitarea DNA: Trăim scenariul "Salvaţi-l pe Lazăr"

Tăriceanu, despre solicitarea DNA: Trăim scenariul “Salvaţi-l pe Lazăr”

“Zilele acestea trăim parcă scenariul unei operaţiuni ce s-ar putea intitula “Salvaţi-l pe Lazăr”. Un ţăran în civil găseşte o servietă prin câmp şi le-o predă jurnaliştilor cu ochi albaştri. La câteva zile distanţă se reîncălzeşte o ciorbă de mai bine 10 ani şi este aruncată presei ştirea că aş urma să fiu anchetat în cazul Microsoft. Scenariul operaţiunii este atât de ridicol că ar părea neserios şi în filmele din seria “B.D. la munte şi mare”. Efectele în spaţiul public sunt însă cât se poate de serioase, aşa că vreau să fac câteva precizări importante. În primul rând, nu s-a primit la Senat vreo solicitare din partea procurorilor, aşa cum se speculează în presă. În al doilea rând, presupunând că va veni, aceasta va urma traseul procedural pe care îl urmează oricare astfel de cerere. În al treilea rând, în timpul guvernării pe care am condus-o nu s-a făcut nicio plată către Microsoft, în cazul licenţelor la care face referire dosarul”, a scris Tăriceanu miercuri pe pagina sa de Facebook.

Potrivit liderului ALDE, “contractul a fost semnat în guvernarea Năstase, plăţi s-au făcut în guvernările care au urmat perioadei 2005-2008, dar nu în guvernarea Tăriceanu”.

“Hotărârile de guvern, la care văd că face referire o parte din presă, prevedeau începerea procesului de inventariere a licenţelor. Am promovat aceste HG în contextul în care Microsoft ameninţa că va da România în judecată, caz în care riscam ca statul român să piardă mulţi bani. În faţa acestor evidenţe, să vorbeşti despre acuzaţii de mită este lipsit de sens. Ştiu că sunt unii ‘la butoane’ care se gândesc că îşi pot păstra funcţiile sau oameni politici care mai cred că aşa se câştigă alegeri şi se pun guverne. Istoria recentă ne arată efectele unor astfel de acţiuni antidemocratice, anticonstituţionale şi chiar nelegale. În plan electoral, cei care se credeau viitori beneficiari, au pierdut la vot. Iar când România a fost condusă de un guvern pus printr-o lovitură de stat mascată, toată ţara a avut de pierdut. De aici şi denumirea de ‘guvern zero’ care va rămâne în cărţile de istorie. Nu în ultimul rând, aceste acţiuni au contribuit la crearea unei societăţi divizate, măcinată de conflicte şi rămasă fără certitudinea unui drum înainte, spre mai bine”, a adăugat Tăriceanu.

Liderul ALDE susţine că “în România care se pregăteşte să îşi asume preşedinţia Consiliului UE, aceste tactici nu mai pot funcţiona, nici măcar cât au putut să funcţioneze până acum”.

“Adevărul despre protocoale şi abuzuri a fost scos la iveală, iar drumul legislativ al modificărilor pentru reformarea justiţiei şi ruperea legăturii bolnave cu serviciile este ireversibil. România nu se mai poate întoarce la vremurile în care preşedintele Băsescu intervenea pentru numirea anumitor procurori şi îi asmuţea către adversarii politici”, a mai scris Tăriceanu pe Facebook.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă