13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăTăriceanu îl amenință pe Iohannis cu suspendarea

Tăriceanu îl amenință pe Iohannis cu suspendarea

Călin Popescu Tăriceanu îl avertizează pe Klaus Iohannis că în cazul în care nu o va demite pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar putea fi suspendat. ”Să nu joace pe această coardă sensibilă!”, e avertismentul celui de-al doilea om în stat și care poate ajunge președinte interimar în caz că Iohannis ar fi suspendat.

”Curtea nu dă explicații detaliate să înțeleagă tot nespecialistul, ci va da o motivare. Ne-am obișnuit cu rolul președintelui jucător din trecut, promovat de Traian Băsescu. Președintele e mediator, nu jucător, nu e partizan. Are altă misiune, se extrage din jocul politic. Eu nu cred că președintele va juca pe această coardă sensibilă, nu se poate juca cu deciziile Curții Constituționale. (n.r. dacă va fi suspendat în caz că nu respectă decizia CCR). Nu știu cum va proceda.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

 Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat vineri seară, că nu crede că ar fi indicat ca şeful statului, Klaus Iohannis să declanşeze un referendum, după ce CCR a stabilit că preşedintele României trebuie să revoce pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Întrebat la o emisiune difuzată de Digi 24 cum ar vedea posibilitatea ca Iohannis să demareze un referendum cu tema numirii şi revocări procurorilor, Călin Popescu Tăriceanu a spus că aceste demersuri sunt caracteristice regimurilor totalitare.

“În ultima perioadă pot să spun cu regret că văd o serie de elucubraţii din partea PNL. Aici avem întâi plângerea penală împotriva premierului şi acum o instigare la nerespectarea deciziilor CCR. Ştiţi că referendumurile sunt caracteristice regimurilor totalitare. Deci eu îndepărtez această cale. Nu cred că aceasta este modalitatea, adică dacă nu ne convine o decizie, atunci încercă să schimbăm lucrul acesta. Să ştiţi că prin legile de reformă ale justiţiei am încercat să scoatem politicul în afară, dar văd că sunt reacţii negative. Până la intrarea în vigoare a legilor justiţiei, preşedintele are un rol în numirea judecătorilor, nu a procurorilor, că justiţia nu e făcută de procurori. Preşedintele e politic şi nimeni nu era deranjat de acest lucru. Preşedintele nu va mai avea rol în numirea judecătorilor ÎCCJ. Ştiţi cine a făcut sesizarea la CCR? Chiar preşedinta Înaltei Curţi. CCR a aprobat-o şi prin urmare numirea în fucnţie va fi făcută de CSM, care e o instituţie nepolitică”, a declarat şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, într-o emisiune difuzată de Digi 24.

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă