11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăTăriceanu: "Iohannis își elimină adversarii cu ajutorul DNA"

Tăriceanu: “Iohannis își elimină adversarii cu ajutorul DNA”

Călin Popescu Tăriceanu a ținut un discurs la Congresul PSD! El a lansat un atac dur la adresa lui Klaus Iohannis și a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Șeful ALDE a spus că dacă Iohannis nu o va revoca, își va ”semna sentința” pierderii celui de-al doilea mandat prezidențial.

”Vreau să vă aduc aminte de dosarele scoase de procurori, după alegerile din decembrie 2016, și de gestul lui Klaus Iohannis până la numirea noului premier.

Suntem pe un drum bun. Suntem mai aproape de cele două obiective majore: apărarea drepturilor și libertăților individuale și bunăstare pentru români. Am făcut o foarte bună echipă cu Liviu Dragnea. Trebuie că continuăm pe acest drum, să corectăm lucrurile care sunt strâmbe. Președintele ori nu înțelege, ori se face că nu înțelege că există competiție între statele europene.

Președintele Iohannis s-a făcut preș în fața omologului său francez, punând interesele Franței mai presus de interesele României. Vreau ca românii să beneficieze de aceleași avantaje pe care le au vesticii. Despre partidele din Opoziție, în frunte cui PNL, cel mai simplu e să vă aduc aminte ce zicea un fost ministru din guvernul Cioloș: ”românii trebuie să muncească pe 2 lei!”. Am promis că vom veni cu proiecte de legi ce vor întări statul de drept, nu statul de drepți. Românii nu mai vor să fie ascultați abuzivi, că vom lupta împotriva corupției din instituțiile de forță, a celor care cred că rezultatele alegerilor se pot stabili în sufragerii. Raportul lui Tudorel Toader e o lovitură de grație pentru toți procurorii care cred că abuzurile pot fi tolerate, e un avertisment serios pentru toți cei care au încălcat Constituția, în frunte cu șeful DNA.

Ziua în care președinte va ieși în conferință de presă să anunțe că nu o revocă, își va semna sentința. Nu va mai câștiga un al doilea mandat. Îi elimină adversarii politici pe care el nu e în stare să îi învingă în luptă dreaptă și corectă. Va face acest gest, în pofida faptului că a încălcat Constituția, că a tolerat abuzurile, președintele va fi președintele statului paralel, nu al românilor.

Faptul că statul paralel e în panică se vede și din sondajele din ultimele zile.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă