Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tăriceanu: "Kovesi nu vede bârna din ochiul ei"

Tăriceanu: "Kovesi nu vede bârna din ochiul ei"

Liderul ALDE susţine că instituţia condusă de Kovesi nu este supusă niciunei presiuni, în schimb, în urma dezvăluirilor din ultima perioadă, se confruntă cu grave probleme de credibilitate.

Iulian Budușan 0 comentarii

Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a avut o replică dură la discursul susţinut seara trecută de şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Liderul ALDE susţine că instituţia condusă de Kovesi nu este supusă niciunei presiuni, în schimb, în urma dezvăluirilor din ultima perioadă, se confruntă cu grave probleme de credibilitate.

"Am văzut câteva extrase în presă ale discursului doamnei Kovesi. Am impresia că dânsa nu vede bârna din ochiul ei, al instituţiei, dar caută să găsească defecte în ochii altora. Cred că instituţia nu e supusă niciunei presiuni. E interesul public, firesc, pe care toţi cetăţenii îl au cu privire la funcţionarea justiţiei. Dezvăluirile din ultima perioadă din cadrul DNA pun serios sub semnul întrebării funcţionarea corectă, în respectul drepturilor fundamentale,care sunt grav încălcate. Aici, CSM, Inspecţia Judiciară au un rol determinant pentru a restabili încrederea românilor în justiţie.", a declarat Tăriceanu.

"Eu vreau să subliniez un lucru: Parlamentul, ca instituţie, priveşte cu mare atenţie problemele care sunt legate de drepturile fundamentale ale individului, dar problema justiţiei ţine de ministrul Justiţiei şi de CSM", a completat Tăriceanu, întrebat dacă se impune o discuţie cu ministrul Justiţiei şi cu partenerii de coaliţie.

Comentarii

loading...