7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăTăriceanu neagă că ar fi discutat cu președintele Iohannis ieșirea din coaliția...

Tăriceanu neagă că ar fi discutat cu președintele Iohannis ieșirea din coaliția cu PSD

Călin Popescu Tăriceanu a negat, marți seara, la Antena 3, că ar fi discutat cu președintele Klaus Iohannis despre o eventuală ruptură a coaliției de guvernare și că nu se poate discuta despre o apropiere de PNL pentru că formaţiunea liberală este „cântăreţul instituţiilor represive”.

„Nu, nu am avut nicio discuţie, nici concretă, nici abstractă. Da, am văzut că este o anumită tensiune, frămantere, prilej de speculaţii nemaivăzute. Spre deosebire de modul în care au funcţionat până acum în România alianţele, şi după cum s-ar fi aşteptat analiştii să funcţioneze coaliţia PSD – ALDE, cred că aţi observat că nu a existat nici măcar un moment în care ALDE să şantajeze <Vrem cutare. Nu? Avem şi alte alternative>. Niciun moment”, a declarat Tăriceanu, marţi seară, la Antena 3.

Liderul ALDE a negat speculaţiile privind o eventuală apropiere de PNL, speculaţii care au apărut după prezenţa sa, săptămâna trecută, la lansarea asociaţiei „Mircea Ionescu-Quintus”, alături de preşedintele PNL, Ludovic Orban.

„Pentru mine, un partid politic nu este decât un vehicul care reuneşte persoane care împărtăşesc aceleaşi valori, idealuri, principii. Or, PNL ce e azi? Partidul care este cântăreţul instituţiilor represive ale statului. Adică este total opusul a ceea ce se vrea a fi adevăratul liberalism. Deci nu avem ce să discutăm. Pe mine mă animă dorinţa de a milita pentru aceleaşi valori cu cei care împărtăşesc aceleaşi valori şi nu suntem în situaţia asta. Deci discuţia nu are rost să continue sub nicio formă”, a adăugat Tăriceanu.

Astfel, Tăriceanu dezminte unele din informațiile făcute publice duminică de Liviu Dragnea, președintele PSD: „I-a chemat la Cotroceni. Au ieşit pe surse multe informaţii despre discuţia de acolo. Le-a spus din acel moment că el va conduce PNL, nici Orban, nici ceilalţi. A dat sarcină să atragă alte partide şi le-a spus – <mie lăsaţi-mi personal ALDE, că negociez cu ei să iasă din coaliţie>”, spusese Liviu Dragnea despre întâlnirea dintre Iohannis și liderii liberali de la Cotroceni.

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă