28.4 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Tăriceanu neagă că ar fi discutat cu președintele Iohannis ieșirea din coaliția cu PSD

Călin Popescu Tăriceanu a negat, marți seara, la Antena 3, că ar fi discutat cu președintele Klaus Iohannis despre o eventuală ruptură a coaliției de guvernare și că nu se poate discuta despre o apropiere de PNL pentru că formaţiunea liberală este „cântăreţul instituţiilor represive”.

„Nu, nu am avut nicio discuţie, nici concretă, nici abstractă. Da, am văzut că este o anumită tensiune, frămantere, prilej de speculaţii nemaivăzute. Spre deosebire de modul în care au funcţionat până acum în România alianţele, şi după cum s-ar fi aşteptat analiştii să funcţioneze coaliţia PSD – ALDE, cred că aţi observat că nu a existat nici măcar un moment în care ALDE să şantajeze <Vrem cutare. Nu? Avem şi alte alternative>. Niciun moment”, a declarat Tăriceanu, marţi seară, la Antena 3.

Liderul ALDE a negat speculaţiile privind o eventuală apropiere de PNL, speculaţii care au apărut după prezenţa sa, săptămâna trecută, la lansarea asociaţiei „Mircea Ionescu-Quintus”, alături de preşedintele PNL, Ludovic Orban.

„Pentru mine, un partid politic nu este decât un vehicul care reuneşte persoane care împărtăşesc aceleaşi valori, idealuri, principii. Or, PNL ce e azi? Partidul care este cântăreţul instituţiilor represive ale statului. Adică este total opusul a ceea ce se vrea a fi adevăratul liberalism. Deci nu avem ce să discutăm. Pe mine mă animă dorinţa de a milita pentru aceleaşi valori cu cei care împărtăşesc aceleaşi valori şi nu suntem în situaţia asta. Deci discuţia nu are rost să continue sub nicio formă”, a adăugat Tăriceanu.

Astfel, Tăriceanu dezminte unele din informațiile făcute publice duminică de Liviu Dragnea, președintele PSD: „I-a chemat la Cotroceni. Au ieşit pe surse multe informaţii despre discuţia de acolo. Le-a spus din acel moment că el va conduce PNL, nici Orban, nici ceilalţi. A dat sarcină să atragă alte partide şi le-a spus – <mie lăsaţi-mi personal ALDE, că negociez cu ei să iasă din coaliţie>”, spusese Liviu Dragnea despre întâlnirea dintre Iohannis și liderii liberali de la Cotroceni.

Ultima oră
Pe aceeași temă